Ny blek insats av Örebro

Ny blek insats av Örebro

Det var kanske inte den mest välspelade period man sett. Färjestad var laget som attackerade och Örebro försvarade sig, men på något vis var skotten på mål ändå jämna. Inte minst eftersom Färjestad sköt utanför i rätt farliga lägen.

Färjestad gjorde 1-0 på en spelvändning lite halvt från ingenstans typ. Perioden avslutade med ett stort kramkalas efter att en säkring gick hos Gustav Rydahl.

Örebro fick således börja perioden med att spela powerplay. Jättesmart verkligen av Rydahl. Nu redde Färjestad ut det ändå och kunde göra 2-0 nästan direkt när utvisningen gick ut. Det var nära 3-0 också, men Jhonas Enroth gjorde en snudd på overklig räddning med benskyddet från nära håll.

Örebro tar time-out efter en tredjedel av andra perioden och det var väl motiverat. Örebro väldigt vilsna ut och den struktur och säkerhet man vant sig vid i försvarsspelet fanns inte alls där.

Efter att domarna lyckats ta ett helt korrekt beslut i röran när Rydahl veva mot Sulak lyckades de helt missa när samme Rydahl drog Oliver Eklind i tröjan och stoppade honom från ett friläge efter att han snott pucken av sagda byfåne. Örebro fick dock en kompensationsutvisning kort efteråt så då var väl allt bra igen i de randigas värld.

När Linus Johansson senare sköt vid avblåsning hoppade ingen Örebroare på honom.

Rätt bedrövlig hockey överlag resten av perioden. Rydahl fortsatte försöka sätta sig i centrum genom olika korkade saker. Det hela kulminerade när Christopher Mastomäki fick honom att framstå som en ännu större tönt. Inte minst genom att helt enkelt vinna tekningen efter att munnen gått i ett på motståndaren.

Örebro avslutade perioden i powerplay och hade nästan fyra minuter kvar på det i början på tredje, men ett mål var tydligen för mycket begärt.

Efter utvisningen kändes det dock som att de fick tag i Färjestad mer. Delvis på grund av att Färjestad bara ägnade sig åt att slå ifrån sig.

Fortsatt rätt dålig hockey. Dåliga pass, sneda skott och överlag kändes inte minst Örebro hyfsat ostrukturerade defensivt inte minst.

Örebro tog ut målvakten med lite mer än tre minuter kvar och fick faktiskt in in en reducering efter bara dryga 30 sekunder när Robin Kovacs satte ett direktskott bakom Dominik Furch.

Örebro gör åter igen en rätt svag insats. Det saknas gnista och vilja att vinna. Färjestad backade tillbaka väldigt i tredje och det är förklaring till att Örebro vann skotten i avslutningen. Jag kan inte påstå att Örebro var nära eller förtjänade något annat än noll denna kväll.

Med Malmö-matcherna inräknade är det tre matcher i rad man önskar man sett mycket mer från laget. Intensitetsnivån är otroligt ojämn tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: