Två poäng av sex mot Malmö

Två poäng av sex mot Malmö

Det mesta är redan sagt. I så många matchreferat från tidigare matcher, från denna och tidigare säsonger. Örebro lyckas inte spela sitt eget spel mot Malmö. Malmö lyckas störa Örebro något så enormt att laget går knappt att känna igen.

I den första matchen var det total Malmö-dominans. Jag mådde snudd på fysiskt dåligt över hur Jonas Arntzen i målet blev lämnad i sticket av sina så kallade medspelare.

Den andra matchen fick Örebro ändå utdelning och i målprotokollet förde man matchen. På isen var det inte riktigt samma sak. Sedan ska det sägas att domarna verkar tabbat sig rätt ordentligt vid Malmös kvittering till 4-4, men Örebro lyckades ändå hålla ut och sedan vinna på straffar.

Överlag var det två rätt svaga insatser som man sett många gånger innan mot Malmö, och tidigare även mot Rögle. Hård, destruktiv hockey kan verkligen helt paralysera Örebro.

Det värsta som skulle kunna hända är att Örebro faller ner under strecket och slutar sjua samtidigt som Malmö lyckas klättra över sitt streck och slutar tia. Det är mycket troligt att Örebro säsong skulle sluta där och då i stor besvikelse.

Samtidigt kanske Malmös fokus är mer på att inte ramla ner under strecket där Timrå och Djurgården jagar. Vi kan ju hoppas det i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *