Ny bottenmatch av Örebro

Ny bottenmatch av Örebro

Örebro åkte ner till Jönköping som favoriter och med två matcher bakom sig som ändå gav visst hopp om att Örebro skulle kunna vinna igen. Boxplayspelet som varit så kritiserat såg ut att ha lyft till gamla nivåer igen.

Vi kan ju börja med att säga att detta var ingen bra hockeymatch så behöver inte det ältas om och om igen längre ner. En riktigt dålig match till och med.

Spelet som Örebro bjöd på mot Leksand och första halvan av matchen mot Frölunda gick inte att skymta. Örebro hade ett skott på mål i den första perioden och det var ganska skönt att det också gick i mål. Joonas Rask bjöd på en riktigt fin uppåkning, fintade båda backarna och satte pucken i nät.

HV71 kvitterade sedan i powerplay. De gick sedan ifrån till 3-1 med ytterligare två powerplay senare i matchen. I övrigt hände det inte så mycket värt att nämna om den andra perioden.

Örebro hade skjutit 5 skott på mål efter två perioder. HV71 hade sjutton skott utan att prestera någon form av hockey värd att skriva hem om.

Örebro inleder den tredje perioden med att försöka etablera spel i HV:s zon och det gör man hyfsat, men man skapar inte jättemycket. Man lyckas arbeta till sig ett powerplay som till slut leder till att HV kan göra 4-1 istället. Det har hänt förut som ni vet.

Det är ju inte bra att släppa in så många mål som Örebro gör, men jag vet inte riktigt hur mycket man kan lasta Jhonas Enroth för dem. Han blir ganska utelämnad av sitt lag på de flesta av målen.

Joonas Rask är godkänd idag.

Jag vet inte varför Luleå valde att skeppa iväg Ilomäki, men på isen är det svårt att se varför man skulle vilja bli av med en sådan spelare.

Det hade varit lättare att acceptera en sådan här förlust om motståndet åtminstone hade varit riktigt bra, som Rögle var under Skånetrippen, men jag kan inte påstå att HV71 såg speciellt bra ut. Örebro gav dem matchen med sitt väldigt avslappnade spel.

Niklas Eriksson har en del att fundera över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *