Onödigt spännande seger mot Linköping

Onödigt spännande seger mot Linköping

Efter drygt halva matchen funderade jag mest på hur Linköping skulle stå sig i ett eventuellt kval mot Timrå eller Björklöven. Sedan blev jag påmind om Örebros usla special teams. Nog för att Örebro gör ett mål i powerplay denna match, men de släpper också in ett mål i powerplay och ett till i boxplay.

Jag kanske missförstod Bert Robertsson i intervjun efter matchen. Det lät som han menade att Örebro fick felaktiga/billiga utvisningar med sig, men han kanske menade att Linköping tog dåliga beslut som ledde till utvisningar och powerplay för Örebro. Det senare varianten kan jag köpa i alla fall även om jag inte tror att det var det han menade.

Örebro var som vanligt i alla fall ganska bra i spelet fem mot fem, men så fort det blev spel i antingen powerplay eller boxplay låste sig det mesta för Örebrospelarna och de fick motståndarna att framstå som otroligt bra helt plötsligt. Det gav motståndarna luft under vingarna och spelet jämnade ut sig för en stund innan Örebro kunde få upp farten igen.

Glenn Gustafsson var på spelhumör och satte en puck, men hade bud på fler. Linus Öberg, Elias Ekström och Filip Barklund stod alla ut positivt. Ludvig Rensfeldt, Robin Kovacs och Joonas Rask kändes alla väldigt taggade.

Spelet vid lika styrka ger så stora förhoppningar om framgångar och fler segrar. Grundspelet verkligen sitter där och gör Örebro till en utmanare.

Sedan kommer powerplay in i bilden och att det verkar nästan alltid sluta med att spelet vänds till motståndarnas fördel när det blir tal om det. De hade till och med svårt att komma in i zon mot ett lag som har nästan lika dåligt boxplay som de själva har.

Örebros boxplay behöver vi inte prata om. Det gör ingen gladare.

Nu väntar en bortamatch mot Rögle på lördag. De slog tillbaka ett formsvagt Oskarshamn med 3-1 idag. Det känns lite svårt att säga om det kan bli en jämn match på lördag, men nog håller jag skåningarna som favoriter med tanke på att Örebro är decimerade på grund av skador och avstängningar just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *