Inför Örebro – Linköping 30/12

Inför Örebro – Linköping 30/12

Året lider mot sitt slut och Örebro Hockey ska ta emot Linköping i Behrn Arena. Efter en god insats mot Växjö stod man för en plattmatch mot Skellefteå. Innan matchen mot Växjö hade man dessutom förlorat stort mot Frölunda. Lite varannan-match-känsla får man verkligen av Örebro.

Linköping har inte gått något vidare denna säsong och slåss för att inte behöva kvala. Hur man än vrider och vänder på Linköpings siffror så finns det inte mycket som pekar uppåt i tabellen för dem. Avsaknaden av Monstret i målet är stor. Linköping släpper inte till speciellt mycket skott emot, men de som kommer slinker ofta in.

Powerplay är sådär, boxplay är kasst, Corsin är kass och PDO:n är normal. Linköping kommer med andra ord att få fortsätta kämpa för att slippa kvala helt enkelt. Sedan de också göra en bra match ibland, men än så länge så presterar laget som tabellen visar. Laget har svårt att generera många och bra chanser offensivt.

Nu har inte Örebro något vidare powerplay och ännu sämre boxplay, men man är bäst i serien i fem mot fem istället. Man har alltså snarare chanser att avancera om man får ordning på special teams, men det har vi sagt hela säsongen nu. Jag hoppas man hittas någon magisk formel som löser upp knutarna snart.

Örebro kommer att ställa upp utan Borna Rendulic som stängdes av tre matcher efter knätacklingen senast. Inte mycket att säga om det annat än att nu kommer Filip Barklund troligen få chansen i laguppställningen igen. Kul för honom, men Borna Rendulic känns mer och mer som han håller på att spela sig längre och längre från ett nytt kontrakt.

Lagen drabbar samman 19.00 och matchen sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *