Onödigt spännande seger mot Linköping

Onödigt spännande seger mot Linköping

Slutresultatet säger väldigt om den här matchen. Örebro visar upp en stark offensiv som till slut bärgar hem alla tre poäng, men det defensiva spelet lämnar en del att önska. Tendenserna som kom fram i matchen mot Leksand är kvar och nu verkar Rasmus Rissanen dessutom ådragit sig någon form av skada, vilket gör mig aningen nervös framåt.

Örebro öppnade matchen bra och Bomba Rendulic såg till att presentera sig direkt genom att direktskjuta pucken upp i krysset på hårdaste möjliga sätt.  Örebro tryckte på sedan och hade lägen för fler mål, men istället blev det några utvisningar och Linköping bjöds in i matchen.

Lyckligtvis höll boxplay ihop till den grad att de inte släppte in mål och när andra perioden kom igång såg Ludvig Rensfeldt till att styra in Gustav Backströms skott och man fick en lite mer bekväm, och rättvis, ledning. Jonas Arntzen i målet såg tät ut även om han inte hade 100% koll på alla returer.

Halvvägs in i perioden skulle Linköping kvittera på ett backskott där Arntzen inte verkar se någonting tyvärr. Det tog bara lite mer än minuten innan Robin Salo såg till att rätta till det genom att sätta 3-1 när han kom in som släpande back och fick massor med tid att sikta in sig. När Linus Öberg sedan ser till att utöka ledningen till 4-1 kändes det som att det här kanske kan rinna iväg lite. Snygg framspelning av Mathias Bromé dessutom.

Bromé hade en bra kväll annars. Han kom under skinnet på Linköpingsspelarna och satte dessutom 5-2 snyggt i början på tredje perioden och sedan 6-4 i tom kasse.

Linköping gjorde som sagt tre mål i sista perioden, men det är nog bara det sista som jag känner att den borde nog Arntzen tagit. Resterande tre känner jag inte för att lasta honom för direkt. En lovande start med andra ord, men det finns utrymme för förbättringar när det gäller framförallt returerna och att hitta sikten.

Örebro ska möta serietvåan Luleå snart. Då måste försvarsspelet fungera betydligt bättre. Örebro måste jobba bort schabblandet när sista man har pucken och göra det enklare för sig just nu. Man klarar sig för man är så bra offensivt och har bra målvakter, men det är ett chansspel som kommer att kosta laget onödiga poäng i något skede och det vill vi inte se.

Först ska man möta Malmö på torsdag. Ett Malmö som slog Färjestad och skickade ner dem till botten av tabellen. De, Malmö, har haft det aningen körigt i inledningen av säsongen och Örebro är stora favoriter inför det mötet.

Matchrapport om damernas match kommer imorgon efter att vi hunnit stämma av med tränare Ulf Gyllander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *