Inför Örebro – Linköping 3/10

Inför Örebro – Linköping 3/10

Plastlaget Örebro (sista gången jag tar upp det, vågar nästan lova det) tar emot Linköping hemma ikväll och man gör det i de nya, svarta och ursnygga hemmatröjorna. Svart är som sagt klubbens tidigare färger och i all ärlighet är det sjukt snyggt oavsett. En tröja är beställd för min del  då jag är fortfarande bitter att jag missade Movember-tröjorna.

Örebro kommer till spel utan Glenn Gustafsson som skadat handen, men det finns sugna spelare att släppa in istället och allt pekar på att Oliver Eklind är den som får chansen i fjärdelinan bredvid stekhete Linus Öberg och kapten Mastomäki.

Linköping har värvat ganska ordentligt inför säsongen främst i form av Markus Ljungh som lekkamrat till Patrik Lundh, men också tre finska spelare: backen Petteri Nikkilä som fått förtroende i powerplay, samt Oula Palve och Niko Ojamäki.

Man gjorde också klart tidigt med Filip Berglund från Skellefteå som är en väldigt lovande back. De lyckades även snabbt hitta en bra målvakt att ersätta Jonas Gustavsson, som valde att ta ett avbrott från hockey en tid framåt, med Jussi Rynnäs.

Örebro är stora favoriter ikväll enligt tipsen. På tre matcher har Linköping tre poäng och ingen seger efter full tid. Örebro har tre raka fullpoängare.

Viktigast ikväll är att 14-3 är tillbaka i Behrn Arena och kan skapa stämning och stötta laget.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Sportkanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *