Örebro avfärdade Växjö

Örebro avfärdade Växjö

Det här var den bästa insatsen på länge. En insats som var bra i nästan hela 60 minuter. Örebro kontrollerade det hela rätt bra och man gjorde det man skulle. Även ungtupparna bidrog med precis det de ska och vågar ta för sig.

Första halvan av första perioden var två lag som kände på varandra. Några riktigt farliga chanser kom inte riktigt, men sen började Örebro hamna efter och man bjöd dessutom Växjö på ett par helt onödiga farligheter. Som tur var tog de inte vara på dem, men det gav dem till slut ett powerplay.

Det slarvade de också bort genom en interference på offensiv blå. Växjö roade sig sedan med att passa runt pucken i en minut i egen zon innan Örebro fick powerplay. Där visade Robert Leino på gamla fina takter när han väntade, väntade, väntade och sen gav Larsson pucken i inre slottet och där är han klinisk i powerplay.

Om ni undrar varför korven tog slut mot slutet av första perioden så var det för att Oliver Eklind fintade upp Hardy Häman-Aktell så mycket att han behövde tröstäta sig tillbaka på isen. Tyvärr fick han inte in pucken, men det är inte första gången han lyckades med den typen av dragningar.

Örebro avslutade perioden med kommandot, men det får man inte låta sig luras av. Växjö ställer upp och de straffar sina motståndarna kliniskt när de får chansen. Skotten på mål efter en period: 6-2.

Örebro får sen också inleda andra perioden i powerplay efter en rätt korkad interference (igen) av Växjö. Örebro hjälper dock tillbaka när Växjö får göra 1-1 med en man mindre. Två spelare stöter samtidigt på offensiv blå för att rädda kvar pucken och blir helt överspelade.

Det var väl inget större skönspel i andra perioden efter det. Av de chanser som kom var det Örebro som var hetast, men inte med någon bred marginal, utan Växjö var i alla högsta grad med i matchen.

Och till slut så kom det. Inte bara Örebros första mål i andra perioden utan också Linus Öbergs första mål för säsongen! Det stod sig också perioden ut och nu var frågan om Örebro skulle våga fortsätta ha kommandot eller skulle man släppa det till Växjö och försöka spela av matchen mot SHL:s smartaste motstånd?

Det gjorde man inte. Inte heller lät man ungtuppar som Carlsson, Forsmark och Oscarsson sitta på bänken. Man körde på som om det var vilken period som helst nästan. Örebros forecheck var faktiskt ännu bättre den här perioden och man var bättre på att få ut pucken ur zon under press.

Lite många icing blev det kanske under en period, men det är liksom lite OK ändå när man leder mot slutet av matchen.

Örebro fick först spela powerplay där de knappt åstadkom något mer än att döda av tid, men sen blev det Växjös tur att spela med en man mer. Inte heller då hände det något av värde.

Med dryga två minuter kvar tar sedan Växjö timeout och hade strax innan tagit ut målvakten. Växjö bjuder sedan på ytterligare en dumhet när en spelare försöker ta ner en lobb med hög klubba och tvingar fram en tekning i deras egen zon.

Det blir lite grinigt med cirka 16 sekunder kvar efter att domarna blundar för en interference/holding/whatever och till och med Holmberg själv trodde han skulle åka ut för det, men icke. Istället tar de ut Eklind och Koivisto som bråkade efteråt.

Jani Lajunen visar sedan upp sina biljardkunskaper när han vallar in pucken från egen zon. En ganska säker seger för Örebro allt som allt.

Fin touch att ge Glenn priset som machens lirare i bortalaget. Han märktes i alla fall lite. Rosén och Gynge såg jag inte mycket av, utöver när Gynge körde såg döende ut efter en crosschecking. Han var också framme och gnällde en massa med domaren efter matchen.

Bra match av Örebro. Fortsätt såhär så kommer man att klättra upp dit man hör hemma i tabellen.

Bäst ikväll:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *