Örebro förnedrade Oskarshamn i Behrn Arena

Örebro förnedrade Oskarshamn i Behrn Arena

Sportpodden sa inför matchen att om Örebro kan få in 2-3 mål tidigt då är matchen över. Vad gör då Örebro Hockey? Man trampar gasen i botten och gör 3-0 snabbt i första perioden. Oskarshamn var åskådare mestadels första halvan av den perioden och som Örebroare satt man och fullkomligen njöt av spelet.

Borna Rendulic satte 1-0 i powerplay, och han är verkligen på gång igen. Robin Kovacs grundlurade sedan Sudnitcin när han vallade in 2-0 via ryggen på honom. Kovacs gjorde sedan 3-0 på en supersnabb vändning fint framspelad av Robert Leino.

I det läget kändes det ganska bekvämt. Oskarshamn bytte målvakt och försökte spela sig in i matchen genom att spela mer fysiskt. Spelet jämnade ut sig och det hände väl inte så mycket under andra halvan. Örebro höll Oskarshamn på utsidan och Örebro spelade lite mer på säkerhet. Det var mest det fysiska spelet som utmärkte sig.

I det här läget tänkte man så klart att nu kommer Oskarshamn komma ut i andra och bara ge järnet. De fick också ett powerplay mer eller mindre omgående. Det redde Örebro ut på ett bra sätt och precis när det var klart fick Ebert en rensning till sig och satte kallt 4-0.

Linus Öberg stod sedan för en fin open-ice-tackling på offensiv blålinje som ledde till att Rodrigo Abols fick fri gata mot Joe Cannata och där gör han inga misstag. Tavlan visade 5-0 och perioden vara bara 6:32 gammal.

Dryga sex minuter senare fick Örebro chansen att spela powerplay och det tog bara några sekunder in i det innan Rendulic kunde slå in en retur och göra sitt andra mål för kvällen. Då var bara lite mer än halva matchen spelad. Oskarshamns försök till försvarsspel efter det får nog beskrivas som passivt på sin höjd. Det såg väldigt uppgivet ut och det är väl svårt att klandra någon för det.

Det ska verkligen sägas att Oskarshamn hade ett par riktigt vassa farligheter, men vad hjälper det när Jhonas Enroth står i målet.

I den tredje perioden försökte Örebro först och främst säkra sin seger. Något som kanske gick lite sådär inledningsvis eftersom Oskarshamn faktiskt gjorde 6-1 efter cirka fyra minuter. De fick även chansen i powerplay några minuter senare, men det redde Örebro ut säkert som vanligt.

Med lite mer än halva perioden spelad såg Örebro till att rätt till siffrorna och göra 7-1 när Abols spelade fram Ebert i slottet. Två mål på Ebert och både inom en meter från målgården.

Stefan Warg fick sig en duktig bröstvärmare lite senare, men likt en vuxen ställde han sig upp och insåg att han borde varit mer uppmärksam. Det fortsatte att vara rejält grinigt, inte minst från Oskarshamns håll, men det blir mest bara tragikomiskt när man ska försökt lyfta ut en motståndare in i egna båset.

Örebro gör en jättebra match och kör verkligen över Oskarshamn. Det var inget snack om vilka som var det bättre laget, i samtliga spelformer, och det ska bli intressant att se hur morgondagens match blir nu efter en sådan här urladdning.

Tredje raka seger kom så äntligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *