Örebro kontrollerade Färjestad

Örebro kontrollerade Färjestad

Första perioden gick Örebro fullt ut och såg till att inte ge Färjestad något andrum. Färjestad orkade stå emot i några byten, men sen stressade Örebro motståndarna så pass hårt att det fanns inte mycket konstruktivt spel att tala om från kaffelaget.

Att Örebro ledde med 2-0 efter första tycker jag inte går att ifrågasätta i någon större grad. Färjestad lyckades få ett ordnat eget spel med tre minuter kvar av perioden och då hade de spel i Örebros zon långa stunder ändå, men några mål kom inte för när man försökte leta sig in i boxen så var försvararna med på det.

Det första målet kom efter att Glenn ”SuperGlenn” Gustafsson tagit fart och kryssat sig fram över hela isen och sedan snyggt lyft upp pucken i krysset bakom Henrik Haukeland. När Örebro sedan dryga minuten senare får chansen att spela powerplay hade jag kanske inga större förhoppningar om att det skulle rendera i något, men tji fick jag. Linus Öberg står rätt placerad och kan snappa upp en puck som går rakt genom boxen och kan sätta 2-0 i öppet kasse.

Det var lite illabådande inför andra perioden med tanke på hur den första slutade. Färjestad kom också ut med tydliga intentioner i andra perioden, men skärpan var inte riktigt där samtidigt som Örebro-spelarna var på tårna. Jonas Arntzen gjorde också sitt för att se till att Färjestad inte skulle komma något närmare några poäng i den här matchen.

Med drygt halva perioden spelad får Örebro på nytt chansen att spela powerplay och mot alla odds så gör man mål även i det! Mathias Bromé prickskjuter in 3-0 under armen på Haukeland. Sedan var det Färjestads tur att spela powerplay och där kom så reduceringen till slut. Den varianten har man sett förut och det är lite synd att boxplay fortfarande inte riktigt kommer upp i en bra nivå.

Med lite tur fick dock Rodrigo Abols med sig pucken upp i zon och kunde distinkt sätta 4-1 bara halvminuten senare. Örebro redde sedan ut ett boxplay, men tappade räkningen och Färjestad kunde trycka in 4-2 efter lite slag på benskydden på Arntzen, men det är tydligen OK har vi fått förklarat i flera olika kanaler eftersom pucken inte var blockerad.

Den tredje perioden hade sedan en annan karaktär där Örebro väldigt tydligt spelade på att minimera misstagen och säkra segern i första hand. Jag är inte överförtjust i att man gör det, men Örebro skötte det bra och man vann ändå perioden med 1-0 efter att Linus Öberg gjorde sin fjärde poäng för kvällen när han satte pucken i tom kasse med minuten kvar.

Örebro genomförde matchen på ett bra sätt och vann fullt rättvist med 5-2. Hela laget kom upp i en bra nivå och lagets enda riktiga svaghet är boxplay som ändå kan vara bra ibland. Powerplay-spelet har sett bra ut för ögat, men varit ineffektivt. Idag kom utdelningen. Förhoppningsvis fortsätter det.

Nu är det egentligen landslagsuppehåll, men Örebro har ändå två matcher inplanerade. Man kommer att sakna som minst Emil Larsson, Robert Leino och Robin Salo, men i absolut värsta fall även Mathias Bromé och Rodrigo Abols. Det troliga är nog dock att båda dessa spelar kvar, men jag lovar absolut inget. Ryktet säger att spelarna ska få spendera julen med sina familjer innan NHL drar igång 13/1.

Härnäst möter de Frölunda‚ som har en lite sisådär form på sistone, på torsdag hemma i Behrn Arena och sedan bottenlaget Brynäs borta på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *