Inför Örebro – Frölunda 17/12

Inför Örebro – Frölunda 17/12

En vecka till julafton och Örebro ska ta emot Frölunda i Behrn Arena. Örebro kommer till spel utan Robert Leino, Robin Salo och Emil Larsson som är ute och spelar någon dussinturnering som ingen kommer att titta på. Tydligen var det ingen spelare i Frölunda som dög till landslaget. Det kan man tolka som man vill.

Örebro kommer att mönstra ett par juniorer för att komma upp i fulla kedjor. Backsidan kompletteras med unge Simon Forsmark och bland forwards kommer Filip Barklund och Elias Ekström att ta varsin ordinarie plats. Baserat på NA:s träningsrapport så ser det också ut som att Daniel Muzito-Bagenda får chansen att spela tillsammans med Borna Rendulic och Mathias Bromé imorgon.

Barklund går in på Larssons plats och Ekström bildar kedja tillsammans med Rask och Rensfeldt. Fjärdekedjan är bekant med Eklind, Gustafsson och Öberg.

Frölunda saknar Joel Lundqvist som blev avstängd fem matcher för att han knuffade en domare. Det är onödigt att kommentera den ytterligare.

Jonathan Sigalet är tillbaka i Frölunda efter att ha hamnat i frysboxen i Brynäs. Enligt Brynäs tar Frölunda över kontraktet, men det är väl ingen som egentligen tror på det. Sigalet är en spelande back och en riktigt bra sådan när det stämmer för han. I Brynäs passade han tydligen inte in.

Frölunda gick på en rejäl torsk mot Djurgården med 1-5, men tyckte ändå de hade bra saker i spelet. De testade även en del nya kedjor mitt i matchen och tränarna har gett lite svävande svar till rakapuckar.com om det kan bli något som vi får se mer av.

Frölunda är i en situation där de söker efter sitt spel och försöker hitta formen. Saker och ting har inte riktigt klaffat för dem helt enkelt. Örebro å andra sidan har bra form, men saknar flera nyckelspelare vilket gör det lite svårt att riktigt känna sig helt säker på hur detta ska gå.

Aningen oviss match med andra ord, men hemmamatch och bättre form borde göra Örebro till favoriter.

Matchen börjar 19.00 imorgon och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *