Örebro nollade Djurgården, igen

Örebro nollade Djurgården, igen

Efter några riktiga tama insatser gick vi alla och väntade på att Örebro skulle rycka upp sig igen, och det var precis vad som hände i första perioden. Örebro kontrollerade spelet bra inte minst defensivt där man höll Djurgården borta från målet och såg till att första skottet mot mål dröjde till runt en kvart spelad.

Örebro tog också ledningen strax innan Djurgården fick iväg det skottet. Rodrigo Abols krigade in returen på Nick Eberts skott.

Den attityden var något som man kunde se på andra håll också. Örebro spelade fysiskt och såg till att göra det väldigt svårt för Djurgården. Seriens formstarkaste lag producerade inte mycket alls.

Den andra perioden började jättebra när Joel Mustonen kunde lyfta in en lös puck i första bytet, men resten av perioden var annars inte lika bra som den första. Djurgården fick fler avslut på mål, och vann skotten. Farliga skott eller inte, Jhonas Enroth var säkerheten själv som alltid, och det var inte så att han behövde jobba ihjäl sig.

Mot slutet av perioden fick Örebro ett powerplay där Djurgården hade två riktigt bra chanser med en man mindre, men kort efter det andra läget kunde Liber Sulak prickskjuta in 3-0 till Örebro.

Den tredje perioden handla mycket om att spela säkert för Örebro, men den var ändå öppnare spelmässigt än den första. Båda lagen hade bra chanser att få in en puck, men bra målvaktsspel förhindrade några fler mål åt något håll.

Örebro gör en överlag bra insats idag. Det är inte säsongens bästa insats, men det är ett stort steg upp från de föregående matcherna. Nu väntar fler bortamatcher och kan Örebro fortsätta på det här spåret kan man mycket väl säkra en placering bland de sex bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *