Örebro nollade i Dalarna

Örebro nollade i Dalarna

Patrik Norén inför matchen: 19 skott och 1 mål på 9 matcher. Denna match: 2 skott, 2 mål. Förra säsongen: 77 skott, 1 mål. Om någon hade tippat honom som målskytt ikväll så grattis till dig. Köp en sommarstuga.

Matchen började ungefär som jag förväntade mig med att Örebro styrde och störde i Leksands uppspel. Det kändes kontrollerat och ett mål hade inte alls varit orättvist för Örebro, men inget av lagen lyckades göra något sådant.

Örebro hade chanser att göra mål. Det hade inte Leksand i första.

I den andra perioden tog Leksand över och lyckades hålla det mesta av spelet på Örebros halva. Örebro gör en riktigt svag andra period och att Leksand tog ledningen kändes inte helt orättvist där och då, men kanske inte till hela matchen.

Örebro har varit bra i den tredje perioden i de flesta matcher och jag förväntade mig att de skulle släppa lite på tyglarna och verkligen försöka att få till en kvittering, men istället blev det rent av ännu sämre och när det sedan blir 2-0 till Leksand kändes det ganska kört.

Örebro skapade ingenting i den tredje perioden. Det är ingen överdrift eller hyperbol på något vis. Det behövde till en bjudning från Leksands målvakt, något som det fanns flertalet av under matchen, för att det skulle bli farligt, men Örebros förmåga att inte göra mål på väldigt farliga lägen är just nu på en nivå som jag inte sett innan.

Nu utgick Miikka Salomäki under matchen, men han har å andra sidan inte bidragit med mycket i produktionsväg hittills.

Jag hoppas Robin Kovacs också får höra hur han klev undan från Patrik Noréns skott i tredje. Det kan inte på något vis vara OK.

Örebro gör en bra period och två dåliga. Det räcker inte.

Nu väntar Oskarshamn på tisdag. De har haft en rätt lik start på säsongen som Örebro. Det känns rätt öppet med andra ord. Inte minst med tanke på att Örebros lägstanivå är fortsatt för låg och gör man inte mål då är det riktigt jäkla svårt att vinna. Känner mig rätt säker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *