Inför Leksand – Örebro 16/10

Inför Leksand – Örebro 16/10

Leksand, laget som gjort flest mål i SHL, får besök av Örebro, laget som släppt in näst minst antal mål i SHL. Det blir med andra ord en viktig värdemätare för båda lagen. Ska Leksand kunna luckra upp Örebros disciplinerade defensiv eller kommer Örebro lyckas kväva dalmasarna?

Örebros målproduktion har inte varit direkt sprudlande, men sett över i stort sett hela inledningen har det med undantag av några perioder varit väldigt kontrollerat i defensiven. Detta i kombination med en Jhonas Enroth som visat upp ett strålande spel från dag 1 har gjort att laget släppt in väldigt få mål.

Anledningen till att Leksand är målgladast i SHL, eller egentligen är det Brynäs om man räknar både framåt och bakåt, är att man på två matcher gjort 14 mål, men det är mot Timrå och Brynäs. I båda fallen klappade motståndet ihop mer eller mindre fullständigt. Givetvis kan man inte ta ifrån Leksand alla mål, men man måste ändå se det i rätt kontext och vilket motståndet var.

Eventuellt saknas Robin Kovacs som lämnade träningen i plågor, men hur allvarligt det är har inte klubben gått ut med ännu. I så fall blir det att fylla ut med ännu en junior i form av Filip Barklund som var med som extraforward senast. Det vore givetvis ett avbräck om Kovacs in kan spela.

Leksand har samtidigt stärkt upp backsidan genom att ta över Tobias Ekberg från Djurgården. Ekberg som kom dit från Malmö inför säsongen har fått mycket speltid och behövde ett nytt lag. Laget har sedan tidigare backarna August Berg och Johan Fransson långtidsskadade.

Matchen börjar 15.15 är omgångens huvudmatch och sänds på Cmore Hockey och TV4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *