Örebro segrade till slut

Örebro segrade till slut

Jag trodde detta skulle blir en riktigt ångestserie och det blev del väl också i i alla fall viss mån. Örebro är ett på pappret bättre lag än Brynäs på de flesta mätbara sätt, utom i inbördes möten. Brynäs hade hittat nyckeln för hur man slår Örebro.

När Örebro sedan kör över dem med 7-2 i första matchen vågar man givetvis tro på att det ändå kan bli ett avancemang från denna matchserie. När Brynäs sedan lyckas nolla Örebro i andra matchen infinner sig ångesten igen.

Det var inte så att Örebro inte skapade något, tvärtom dansade puckjäveln på linjen och spelare sköt i stolproten med öppet mål jag vet inte hur många gånger. Likväl blev det inga mål.

När Brynäs sedan gör två väldigt typiska Brynäs-mål och gör sitt bästa för att spela sitt styrspel i mittzon i den sista och ultimat avgörande matchen då mår kanske inte alltid som bäst på läktaren.

Men för en gångs skull så skulle special teams vara helt avgörande till Örebros fördel. Ett felfritt boxplay och ett fullt godkänt powerplay på 27,27% banade vägen för detta.

Det och en Rodrigo Abols i slutspelsläge. Nog för att han kvara dominant i vanliga fall, men nu är han verkligen i sitt esse.

Nu väntar en matchserie mot Luleå som jag anser vara helt öppen. Örebro spelar ofantligt mycket bättre mot topplagen i serien och mot Luleå är det 2-2 i matcher med den intressant vinkeln att det är idel bortavinster.

Ikväll väntar så första drabbningen. Örebro J20 mosade Luleås dito under gårdagen. Det är kanske mycket att hoppas på att kvällens match ska gå lika bra, men nog kan man i alla fall hoppas på en seger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *