Jhonas Enroth prisas med Honken Trophy

Jhonas Enroth prisas med Honken Trophy

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om detta. Det var rätt självklart för oss som ser honom i kassen. Jhonas Enroth är SHL:s bästa målvakt, punkt. Det finns flera andra duktiga målvakter som levererar i nästan samma nivå som honom, men Enroth är etta i de flesta av de viktigaste kategorierna och han har utan tvekan spelat hem ett antal poäng till Örebro när laget inte legat på topp.

I räddningsprocent har han god marginal med 0,28% ner till nästbästa målvakt. I skottsektorn dominerar han ännu mer och har hela 0,59% högre räddningsprocent än tvåan. Hans 2,00 GAA är även det ligans bästa för förstemålvakter.

Gissa vem som vunnit flest matcher? Enroth. 25st.

Skellefteå har ett jättebra par däruppe. Luleå Likaså. Vi kan addera Rögle till listan, men i fråga om ren, rå toppkvalitet har Enroth slagit dem alla på fingrarna. Han är bäst i Sverige just nu.

Motiveringen:

”En riktig fighter i målet med en härlig vinnarinstinkt. Har varit sitt lags nyckelspelare under säsongen med finfina 92.3 i räddningsprocent och sex hållna nollor i kolumnen. Hans rutin i målburar hockeyvärlden runt har betytt mycket.”

Det är givetvis lite synd att Jonas Arntzen inte kommit upp i samma fina nivå som han visade på förra säsongen, men han är ung och kan säkerligen studsa tillbaka. Det är inte så att han varit genomusel. Ett antal av hans förluster kan utan tvekan tillskrivas resten av laget som vek ner sig.

Målvaktssituationen känns med andra ord rätt bra här i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *