Örebro tog en säker seger i Norrbotten

Örebro tog en säker seger i Norrbotten

Två mål genom Kristian Näkyvä och Rodrigo Abols i första. Inga mål i andra och sen satte Stefan Warg satte sen 3-0 i tom kasse.

Vidare till det viktiga: Jhonas Enroth.

Hans eminenta och storstilade, men inte minst felfria och totalt dominanta insats i målet gjorde att matchen mot Luleå egentligen bara kunde sluta på ett sätt. Han gav inte Luleå en millimeter att leka med. Han var på rätt plats hela tiden och plockhandsken fick glänsa lite extra denna match, men överlag såg han bara till att hålla pucken borta från nätet och det är ju faktiskt det målvaktsspel handlar om i sin råaste och mest förenklade form.

Enroth har gått från att varit ganska ordentligt ifrågasatt till att verkligen visa klassen på sistone och med slutspelet runt hörnet är det svårt att inte bli lite pirrig. Han räddade Örebro från kvalspel för några säsonger sedan och nu är han den sista pusselbiten som ska kunna bära Örebro upp och genom ett slutspel.

Med Örebros höga effektivitet i kombination med ett rätt OK försvarsspel och en målvakt som är het som lava och en backup som man skulle lita på med sin finaste porslin är det svårt att inte bli riktigt hoppfull. Fortsätter det här spelet då är det nog egentligen bara Örebro själva som kan stoppa dem.

Övriga spelare stod även de för överlag bra insatser, men Kristian Näkyvä stod ut med ett självförtroendefyllt spel och två poäng.

Nu väntar ett dubbelmöte med Oskarshamn i helgen. Först hemma på lördag och sen borta på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *