Örebros supertäta defensiv nyckeln till seger, igen

Örebros supertäta defensiv nyckeln till seger, igen

Rätt bra tempo och få spelavbrott. Så började matchen och skulle fortsätta i 60 minuter. Örebro försökte stressa Leksand högt, framgångsrikt många gånger, och det resulterade i en del bra chanser i första perioden.

Ledningsmålet kom dock inte som ett direkt resultat av det utan mer att en Nick Ebert kallare än Kelvinskalans nollpunkt glider, fintar, skott, glider, fintar skott och sen passar över centrallinjen till Robin Kovacs som bara placerar in pucken på bortre.

Leksand var inte ofarliga utan sökte ofta inspel nära mål när de kom i anfall. Ofta stod det också en spelare där som var sugen på att göra något med pucken, men Örebro hade en klubba eller spelare i vägen hela tiden.

Det var mycket spel i första perioden, men inte mycket avslut. Sju skott på mål totalt sett.

Örebro började andra perioden med bra tryck i Leksands zon. Ett mål hängde i luften och det kom också när Oliver Eklind serverade Nick Ebert någon meter från mål där han fortfarande tog i så att den halvan av arenan höjde armarna för att skydda sig och satte pucken i krysset. Otagbart.

Leksand gav sig ut på reduceringsjakt och som bäst dansade pucken en piruett bakom Enroth innan Kristian Näkyvä smällde tillbaka pucken in under Enroth.

Nick Ebert, som också hade en rush i första, hade ett nytt friläge i andra, men lyckades inte lirka in pucken då heller.

Leksand försökte, Örebro försvarade sig bra. Örebro vände upp och hade lyckades ofta stressa till sig pucken i offensiv zon. Att det var juniorbackar är bara en del av förklaringen. Det var rätt taffligt spel från mer rutinerade spelare också.

Den tredje perioden var något av en transportsträcka där Örebros defensiv var för tät för Leksand samtidigt som Örebro inte heller fick inte heller in någon puck.

Sedan blev det powerplay efter att Simon Forsmark brutit in mot mål och tvingat fram en hakning på en Leksing som inte hängde med.

Där reducerade Leksand till 2-1 efter att Näkyvä tagit ett mindre bra backskott och gett SHL:s skytteligaledare friläge.

Matchen rullade på som bekant tills Miikka Salomäki åkte ut för en tripping(?). Det reder dock Örebro ut.

Leksand hade mer av spelet fram till mot slutet av perioden där det blev mer Örebro istället. Leksand tar time-out och gör ett försök. Det gick inte.

Vid en tekning så kommer plötsligt Joel Mustonen helt rent med Leksands målvakt och då laddar han för president och fosterland och skjuter så hårt att Kasimir Kaskisuo helt enkelt inte kan stoppa pucken från att ramla över mållinjen.

Simon Forsmark kliver in på Rasmus Rissanens plats och gör det hur bra som helst matchen igenom.

Nick Ebert gjort en enorm insats och klev verkligen fram nu när Rissanen saknades.

Örebro är med från start och gör en helgjuten insats från start till mål verkligen. Enda plumpen är förstås det insläppta målet i powerplay, men med tanke på hur lite Leksand skapade annars är det verkligen bara en fotnot i historiken.

Matchen var slut redan 21:04. Det säger en del om hur lite avblåsningar det var denna match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *