Promenadseger mot Djurgården

Promenadseger mot Djurgården

Det var inte den mest sprudlande tillställningen man sett på TV denna säsong, men det var ett Örebro som spelade kontrollerat och ett Djurgården som var nästan helt tandlösa.

Det var inte många avslut från något av lagen under de första två perioderna, men Örebro hade flest och bäst. Man tog också ledningen genom Borna Rendulic på ett direktskott från hans favoritställe i powerplay. Det var hundradelar kvar av utvisningen, men skjuter man så hårt som han gör så räcker det.

Örebro fick fler chanser i powerplay i den andra perioden och man borde nog förvaltat dem lite bättre, men man hade råd att missa också med tanke på hur lite intresse motståndarna visade för att vinna matchen.

Örebro spenderade även en del tid i boxplay, men där höll man tätt och ska glädja sig med det. Det var en bra insats och nu vill man ju verkligen att det ska fortsätta så. Det har varit lagets stora akilleshäl och får man rätsida på det kommer man att fortsätta knappa in på lagen ovan.

Tidigt i den tredje perioden så tar Rodrigo Abols vara på en retur från Daniel Muzito-Bagendas skott och mer eller mindre forcerar in en backhand bakom Mantas Armalis.

Kommentatorn fällde en kommentar kring Enroths många returer mitt i matchen. Där och då var det befogat, men mot slutet av matchen när Djurgården gjorde en ansträngning och började skjuta mer och mer desperat, då höll han puckarna och såg till att styra bort de han inte kunde hålla.

Enroth gör en riktigt bra match överlag och han får bra hjälp av sina backar när puckarna hamnar fel framför mål.

Samtidigt som det verkligen kändes som att Örebro kontrollerade matchen var det ingen vidare hockeymatch. Det berodde nog mest av allt på att Djurgården såg väldigt loja ut. Femte raka förlusten var mer eller mindre oundviklig med den inställningen.

Nu väntar ett returmöte på lördag, men i Örebro då. Där är Örebro erkänt väldigt starka medan Djurgården är seriens näst sämsta bortalag. Som upplagt för en tredje raka seger, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *