Seger bakom skämskudden

Seger bakom skämskudden

När andra perioden nästan var slut kom detta citat:

Örebro skapar ingenting.

Det räcker för att summera första två perioderna, eller ja de gjorde faktiskt mål sekunden efter det. Oliver Eklind rundar kassen och Jani Lajunen slår in en lös puck.

Det stod alltså 2-1 till Timrå när vi gick in i tredje perioden och Örebro har stått för sin sämsta insats för året. Örebro vann inte en närkamp av betydelse och Timrå hann först på varenda lös puck. Att ledningen inte var större säger kanske mer om Timrå än Örebro egentligen.

Timrås powerplay var riktigt bra, farligt och skapade chanser. Örebros powerplay var riktigt dåligt, helt ofarligt och skapade inga chanser. Örebro saknade tempo, någon form av kämpaglöd eller inlevelse för den delen.

Örebro vände på steken dock och det var Rodrigo Abols, Eklind och Elias Ekströms förtjänst. Abols stod för målen och de andra två för framspelningarna. Det är bara tacka dem för att detta inte blev noll poäng

Timrå kvitterar sedan, fullt rättvist, mot slutet av matchen och det blev förlängning. Där tog Joel Mustonen fart, rundade sin back och målvakt innan han lyfte in pucken enkelt. Snyggt. Något han behöver göra mycket oftare med sin fart och låga tyngdpunkt.

Tredje perioden är alltså en bitvis uppryckning av Örebro, men sett över hela matchen var det en rent ut sagt bedrövlig insats. Jag sa innan match att jag inte skulle tycka synd om Timrå om det skulle lossna för Örebro, men det här var en stöld av Örebro och jag lider faktiskt lite med dem.

Det är på något vis den kvalité som ändå finns i Örebro som avgör till slut. De spelar uselt, men de kan göra bra saker. Timrå räcker inte till trots att de är klart bättre ikväll.

Sedan tycker jag laget verkligen behöver fråga sig själva varför lagets sämsta spelare är kapten och knappt spelar? Det kan inte vara orelaterat att han saknar självförtroende och resten av laget också gör det. Mastomäki var i samma sits och bytet blev ett lyft för honom. Det är bara prova.

Nu väntar Växjö på lördag och jag bävar. Det kommer att bli en rejäl käftsmäll om detta fortgår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *