Seger i förlängningen

Seger i förlängningen

Det var en ineffektiv första period där båda lagen letade lägen väldigt nära mål. Luleå hade ett stolpskott innan de tog ledningen i powerplay. Örebro hade också chansen i powerplay, men det hände ingenting under de två minuterna.

Det var tätt och ganska bra defensivt spel från båda lagen. Inte mycket att säga om ställningen annars.

Andra perioden var nog inte riktigt som tränarna hade tänkt sig. Klart mer Hawaii-hockey och utbyte av chanser. Fortsatt ineffektivitet från Örebro medan Luleå fick in en puck till. De gick alltså in i tredje perioden med två måls ledning.

En fortsatt jämn match där Örebro hade första halvan av andra perioden, men tappade övertaget efter det och spelet jämnade ut sig. Inte lika ordnad hockey som i första som sagt.

Bra målvaktsspel från inte minst Jhonas Enroth höll nere siffrorna överlag.

Örebro reducerade tidigt i tredje efter att Rodrigo Abols stört uppspelet och Marcus Hardegård serverat Petr Zamorsky i övre slottet och han handledat in 1-2.

Kort efteråt trycker Linus Öberg in 2-2 efter att Hardegård igen ”spelat fram” till målet. Framspelningen kom i form av en fin tackling som bröt Luleås uppspel och Öberg kunde trampa in mot målet och placera in kvitteringen.

Time-out Luleå.

Örebro var inte helt nöjda med bara en poäng utan försökte trycka på för mer. Det växlade sedan över till att Luleå tryckte på för att ta tillbaka ledningen och sedan tillbaka till Örebro, men båda lagen försvarade sig bra.

Jag får säga att Miikka Salomäki såg ovanligt pigg och rapp ut denna match. Han producerade dock inte mycket mer än vanligt.

Mot slutet av perioden var det främst Luleå som jagade mål, men som väntat gick det till förlängning.

Båda lagen hade bra lägen, Örebro kanske bäst, för att avgöra matchen, men det skulle dröja till nästan fyra minuter kvar när Nick Ebert kom i ett friläge, blir fälld och för både puck och målvakt in i mål. Domarna dömer mål, korrekt enligt regelboken.

Jag förstår att Luleåsupportrar blev upprörda, det är ett knepigt mål, men Ebert blir fälld och enligt regelboken ska det vara mål. Sedan om det är något man bör ändra på är en annan diskussion.

Skön seger för Örebro som lyckas hämta upp 0-2 till 3-2. Defensiven ser fortsatt rätt bra ut, men det är som sagt offensivt man undrar hur det ska gå till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *