Seger mot Växjö … till slut

Seger mot Växjö … till slut

Örebro kom verkligen ut på det sätt man hoppades att de skulle göra. Det var bra fart och man satte ordentlig press från start. Det resulterade i ett powerplay som i sin tur skulle ge ett mål från ingen annan än Robin Kovacs. Så långt såg allt bra ut.

Sedan fick man två utvisningar emot sig och släppte till två mål och Växjö tog över spelet ganska ordentligt under en period. Lyckligtvis skulle man reda ut det och vända tillbaka spelet till hemmalagets fördel. Det resulterade inte i några mål, men man kunde gå in i periodvilan med en ganska bra känsla.

Växjö startade måhända andra perioden bäst, men Örebro kom tillbaka och kvitterade också när Robert Leino flippade över pucken till Bromé som lyfte in den lätt i bortre krysset.

Domarna hade väl aldrig riktigt kontroll på matchen, men i andra perioden urartade efter att Glenn Gustafsson nästan skickat in Häman Aktell i Örebros bås, han blev sur och sedan stod Stefan Warg och Ilari Melart och knuffade på varandra. De kvittades, vilket ändå var korrekt tycker jag.

Örebro fortsatte dominera spelet efter det, men det avtog och sedan kom vi in i en period där båda lagen verkade glömt bort hur man anfaller. Örebro kändes som de med bäst chanser ändå, men de gäller att också göra mål.

Tredje perioden bjöd inte direkt på någon skönhockey inledningsvis. Växjö hade mest puck, men de lyckades inte etablera något spel på rätt halva (för dem) av isen. Örebro tog över det mesta av spelet igen, men det gäller som sagt att göra mål också.

Det tog lite tid, men sen pricksköt Robin Kovacs in sitt andra mål för kvällen. Örebro gick in i ett lite defensivare spel efter det, med lite bättre marginaler. Växjö letade pass till spelare som skulle köra igenom Örebros backar, men det ville sig inte för dem.

Med dryga tre minuter åker då Örebro på en utvisning när Jonathan Anderssons klubba olyckligt åker upp i ansiktet på en motståndare. Boxplay som varit katastrofalt dåligt läckte även denna gång. Nu höll de ut i nästan två minuter, men det varken räcker eller duger tyvärr.

Det slutar alltså 3-3 efter full tid. Rodrigo Abols som haft en rad chanser under matchen såg till att avgöra det hela ganska tidigt genom att prickskjuta i gubbhörnet. Örebro var bättre och borde nog haft alla tre poäng, men när boxplay är så dåligt som det är förtjänar man inte fler.

Jag vet att Borna Rendulic fått mycket skit på sistone, men jag tycker det är aningen oförtjänt. Bara för att han inte bombar in mål så är han inte värdelös. Tvärtom. han är väldigt nyttig även i det vanliga spelet där han utnyttjar sin storlek och fart. Titta gärna längre än målprotokollet även om han givetvis ska förekomma där med hyfsat frekvent.

Jhonas Enroth räddade Örebro i perioder, men han släppte samtidigt 3-3 när han var ensam med skytten från nära håll. Även han har fått en del kritik och nog kan jag tycka han borde kunna lite bättre än han visat hittills. Jag är inte helt nöjd där även om han visat att han har en hög högstanivå.

Veckan som kommer väntar tre matcher mot Brynäs, Frölunda och Skellefteå. De två senare är så klart väldigt svåra. Den tredje lite oviss beroende på vilket humör Örebro är på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *