Sjätte raka segern, Örebro svepte rent under försäsongen

Sjätte raka segern, Örebro svepte rent under försäsongen

Svårt att inte vara nöjd efter ännu en seger, men det såg inte direkt jättebra ut under delar av matchen. Örebro började med att kladda i egen zon tidigt i första perioden, vilket gav Emil Molin alldeles för mycket tid och yta med Jhonas Enroth och han lyckades placera in 1-0.

Enroth behövde kanske inte jobba ihjäl sig denna kväll annars. Även om Brynäs hade perioder med onödigt mycket puck var det inte många gånger som han verkligen behövde göra något större ingripande.

Med dryga sju minuter kvar kom kvitteringen från Örebro när Nick Ebert höjde klubban och drämde till. Det var Veini Vehviläinens första skott att mota efter att Viktor Andrén fått kasta in handduken precis innan. Roligare start kan man få.

Den andra perioden var sedan en av de sämre som Örebro spelat hittills. Brynäs lyckades etablera tryck i Örebros zon flera gånger, men de lyckades inte riktigt göra så mycket med det trycket.

Kanske lite orättvist tog sedan Örebro ledningen när man fick chansen att spela fem mot tre. Robin Kovacs pricksköt in 2-1 och det stod sig in i tredje perioden.

I den tredje perioden klev Örebro fram mer och när de också lyckades få den högre växeln att hålla i sig så märktes också skillnaden mellan lagen tydligare. Örebro gjorde 3-1 när Abols hittade nätet från lite snäv vinkel, men nära mål.

Miikka Salomäkki utökade ytterligare till 4-1 med ett fint skott rätt upp i krysset efter att han brutit in från sidan.

Örebro gör ingen överdrivet bra match, och det fanns en del kladd kändes slarvigt, men ändå får man säga att det ser rätt stabilt ut. De spelar dessutom utan en hel ordinarie kedja.

Nog för att ungtupparna som kommer in gör det riktigt bra och är både med och skapar chanser och sliter på bra, men det är ändå en skillnad mot den rutin som Leino, Puustinen och Mustonen sitter inne med.

Örebro har ett bra grundspel som fungerar och både defensiv och offensiv känns pålitlig. Högstanivån är fortsatt väldigt hög, men de når kanske inte upp till den så ofta som man skulle vilja.

Det blir en väldigt intressant första match mot Rögle som likt Örebro är tippade väldigt högt upp i tabellen. En riktig värdemätare med andra ord. Jag vet inte om något motstånd som Örebro haft under försäsongen imponerat något vidare. Rögle borde vara ett steg upp med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *