Tre säkra efter gedigen insats i Västerbotten

Tre säkra efter gedigen insats i Västerbotten

Örebro åkte upp till Skellefteå med en skön seger mot HV71 i ryggen. Skellefteå å andra tappade tre säkra poäng efter att Leksand stått för en mäktig upphämtning och fick nöja sig med två pinnar istället.

Matchen sparkade verkligen igång direkt med bra tempo och ett härligt spel. Framförallt från Örebro. En hög press med mycket tacklingar såg ut att störa Skellefteå ordentligt. Samtidigt var Örebro kungar framför det egna målet. Det i kombination med att Jhonas Enroth knappt släppte en enda retur gjorde att Skellefteå fick ta en väldans massa dåliga avslut utifrån.

Örebro fick ett powerplay tidigt i perioden och det förvaltade man på bästa sätt. Det tog en stund, men till slut kunde Borna Rendulic bomba in sitt tredje mål för säsongen. Samma Rendulic drog sedan på sig en utvisning minuterna senare, men det redde lagkamraterna ut på ett bra sätt. Örebro fortsatte att spela bra hockey under första perioden, men fick ingen mer utdelning.

Örebro drog på sig några fler utvisningar än förra matchen, men fortfarande färre motståndarna.

Första halvan av den andra perioden var sedan ännu bättre från Örebro. Efter bara tre och en halv minut skottpassade Stefan Warg till Rodrigo Abols som kunde styra in (vad annars?) 2-0 till Örebro. De fick sedan spela powerplay i omgångar och en ganska lång tid i fem mot tre, men där lyckades man inget vidare med att skapa några riktigt farligheter.

Det såg Linus Öberg till att reparera lite senare när Skellefteå fick powerplay istället. Då passade han på att göra 3-0 till Örebro när han skrinnade sig fri efter att Jonathan Andersson vunnit puck nere i egen zon. Skellefteå kom in lite mer i matchen efter att de klarat av spelet i tre mot fem och det skulle följa med något in i tredje perioden.

Den tredje perioden lugnade Örebro ner lite och spelade säkrare. Man gjorde det bra också. Skellefteå hade väldigt svårt att verkligen skapa några heta chanser. Deras reduceringsmål kom först när Jhonas Enroth blev lite störd på ett backskott och för en gångs skull släppte en retur som medspelarna inte lyckades få tag på.

Närmare än så kom aldrig Skellefteå. Örebro höll undan och gjorde till och med 4-1 i tom kasse genom Robert Leino.

Daniel Muzito-Bagenda ser spännande ut. Hela backlinjen är solid. Fjärdekedjan märktes mer i den här matchen. Jhonas Enroth får lite revansch. Det är verkligen bara att tacka och ta emot som åskådare. Oliver Eklind klev in och tog för sig med ett rejält spel. Joonas Rask och Robert Leino fortsätter att hitta varandra bra.

En väldigt gedigen match av Örebro och det ser riktigt lovande ut det här.

Nästa match är borta mot Leksand på torsdag 1/10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *