Förlust mot Sandviken

Förlust mot Sandviken

Örebro tog emot Sandviken på Trängen i den andra seriematchen. Sandviken som varit ett av DamEttans bästa lag de senaste åren skulle till slut visa sig övermäktiga och vinna med 4-2 till slut. De vann inte minst på att vara bättre i special teams där de målade i två powerplay and ett boxplay.

Örebro mötte upp Sandviken bra i den första perioden, men fick gå till pausvila med underläge 1-0. Det varade dock inte långt in i andra perioden efter att Malin Wong tagit sig in i zon, fintat sin back och avlossat ett skott som letade sig igenom målvakten, men stannade på mållinjen. Wong hann dock först till pucken och kunde kvittera för Örebro.

Det stod sig till runt halva perioden när Sandviken fick powerplay och kunde utnyttja det på bästa sätt. Matchen präglades annars av ganska mycket utvisningar, men Örebro lyckades inte utnyttja de chanser man hade. I tredje perioden hade man till och med sånt oflyt att man släppte in ett mål i powerplay.

Sandviken utökade till 4-1 sent i tredje perioden med ett riktigt kanonskott från backposition, även det i powerplay. Med dryga minuten kvar kunde Malin Wong göra sitt andra mål för kvällen och snygga till siffrorna till 4-2.

Ellen Rignert i målet stod för en bra match och räddade bland annat ett friläge med två Sandviken-spelare emot sig.

Det var en svår match på förhand och det var jämnare än mot Färjestad, men Sandviken var fortsatt för bra till slut. Det finns bra saker för Örebro att bygga vidare på och man plockar på sig mycket med bra erfarenhet och lärpoäng med den unga truppen.

Nu väntar SHK Hockey Club borta 3/10 17.00. SHK Hockey spelade jämt med Sandviken i första omgången och kommer även dem att bli en tuff motståndare för Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *