Tredje segern, är SHL för lätt för Örebro?

Tredje segern, är SHL för lätt för Örebro?

Skämt åsido, första perioden var lite av en gäspning. Djurgårdens Filip Cederqvist var väl den som stod ut mest med några bra intentioner, men det var en ganska jämn period spelmässigt. Litet övertag chansmässigt för Djurgården.

Jonas Arntzen var bra i målet och fick göra en del lite svårare räddningar utan att han såg ut att ta ut sig. Lite som han brukar se ut med andra ord.

Andra perioden började med mest Djurgården, men trots spel i powerplay fick de inte in någon puck. Istället skulle Örebro kort efter det ta ledningen med 1-0 när Gustav Backström pricksköt (på riktigt alltså) in pucken från blå bakom en skymd Svedberg.

Det blev dock en kortvarig ledning. Djurgården kvitterade omgående när Örebro inte riktigt hängde med i försvarsspelet och Filiph Engsund blev helt ren framför Arntzen.

Fem minuter senare blev det dags för nytt powerplay för Örebro och efter att man satt bra press mot målet så passade Robert Leino och Kristian Näkyvä fram och tillbaka några gånger innan Näkyvä fick nog och smällde in pucken från blålinjen.

Efter det får man nog säga att Djurgården var snäppet bättre igen och de skapade någon enstaka farlighet, men när Örebro styrde tillbaka och fick tekning i offensiv zon så såg Näkyvä till att utöka ledningen med nytt skott från blå.

Det var fjärdekedja som låg bakom det och skönt att de fick lite utdelning för det fina jobb som de stått för under försäsongen.

Sedan försvann bilden från ”ishallen” under en längre tid, men som tur var för publiken fick Backström ett skott i skrevet under tiden så vi missade inte så mycket eftersom matchen var avblåst. Mindre kul för honom förstås. Hoppas han är OK.

Ett tag senare kom sedan superlöftet Leo Carlsson loss och blev nerdragen när han på väg att bli fri med Svedberg. Straff för Örebro som Carlsson fick lägga. Ett bra försök, men inget mål.

Det blev lite ”hetta” lite senare i matchen, vilket resulterade powerplay för Örebro och där såg Joel Mustonen till att spräcka sin nolla tillbaka i Örebro. Lajunen stod för en exemplarisk skymning av Svedberg.

Ett till mål kom när Mustonen satte en puck i tom kasse med sekunderna kvar. Hans andra för kvällen om ni missade paragrafen ovan.

Utropstecken: Barklund imponerar mer och mer på mig. Ekström likaså.

Frågetecken: Är försäsongshybrisen på väg att ta över fullständigt i rubrikerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *