Uddlöst Örebro föll mot tabelljumbon

Uddlöst Örebro föll mot tabelljumbon

Först perioden började med ett stort puckinnehav för Örebro, men seriens sämsta lag också kända som Linköping lyckades ändå dra ner tempot genom en klassisk köttmur på egen blå. Inget mål kom dock utan istället missar Örebro markering i egen zon när Linköping kör en variant med skott på bortre benskydd och försöka nå returen. Linköpingen tar alltså aningen på egentligen enklast möjliga variant man kan spela.

Örebro reder sen ut en utvisning och tappar sitt eget spel mot slutet av perioden och det är Linköping som går in med en bra känsla i periodpausen. Första perioden präglades av mycket pucktapp och slarv överlag. Kanske inte jättedålig hockey, men knappast överdrivet bra sådan heller. Tempot är framförallt för lågt.

Örebro jobbade till sig ett powerplay tidigt i andra och det såg Robin Salo till att förvalta omgående. Först bjöd han Jakko Rissanen på en korv som Dejles själv hade varit stolt att servera och sen skickade han in 1-1 från blå. Nu såg det ändå lite lovande ut, men den känslan skulle avta.

Örebro får  spela boxplay igen efter en hakning av Kovacs. Med sekunden kvar på den letar sig en puck genom Jonas Arntzen, Jonathan Andersson lyckas inte rensa undan utan den studsar sen på Arntzen och in i mål. Ett skitmål som inte ska få gå in.

Efter det bestämde sig äntligen Örebro för att trycka gasen i botten och försöka ordentligt. Man satte Linköping under ordentlig press och snurrade på bra, men inget mål kom. Istället tar bottenlaget vara på ett misslyckat uppspel av Nick Ebert och gör 3-1.

Det var lite rån på gång i SAAB Arena.

I tredje perioden var det tydligt att Linköping ska bara göra allt i sin makt att försvara ledningen. Det gjordes inga direkt försök att spela sig ur zon utan lyft bara bort pucken. Igelkottsförsvar av mest desperata sort och det blev några icing om man säger så.

Det var framgångsrikt fram till halvvägs in i perioden när Glenn Gustafsson styr in Christopher Mastomäkis skott. Örebro fortsatte gasa på och Linköping fortsatte med samma spel. Skulle Örebro kunna forcera in fler mål? Nej, man skapade faktiskt förvånansvärt lite trots mycket puckinnehav.

Med dryga fem minuter kvar tar man istället en onödig utvisning och får spela boxplay i två minuter istället för att fortsätta jaga mål.

Med ungefär två minuter kvar tar Örebro time-out och tar ut målvakten för att spela 6v5. Istället för 3-3 blir det 4-2 i tom kasse efter en stund av totalt kaos.

Det var tydligen för mycket att hoppas på tre raka. Det borde inte varit speciellt svårt att lista ut att Linköping skulle spela på detta vis, men Örebro lyckas inte lösa upp deras försvar. Det går inte säga så mycket annat än att det är en underkänd insats av Örebro.

Jag tycker inte man kan lasta Arntzen för detta. Det är verkligen inte hans fel att Örebro förlorar. Det oförmågan att kunna spela ut ett av seriens sämsta lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *