Mysigt och positivt årsmöte

Mysigt och positivt årsmöte

Till skillnad från årsmötet för några år sedan har det varit ganska lugnt och lite småmysigt på årsmötena senaste gångerna. Då var det riktigt trångt i lokalen, snudd på syrebrist när åsikterna gick varma och minst sagt stormigt när ordförande och VD ställdes mot väggen för den ekonomiska situationen som var.

Även om alla som var med på mötet nu skulle sitta i lokalen skulle vi ha gott om andrum och man behöver inte oroa sig över att någon ska skrika en i örat.

Förra året var vi åtta personer på mötet digitalt samt några i rummet tillsammans med VD Micke. I år var det faktiskt några fler som anslöt digitalt, men kanske långt ifrån det antal som föreningen borde ha för att det ska anses som stabilt och friskt.

Örebro Hockey behöver fler medlemmar. Det blir ett problem som hänger över föreningen när man vet att man omsätter över 100 miljoner och antalet medlemmar är så få att man skulle kunna skapa grupperingar och … jag ska inte sätta idéer i huvudet på någon.

Föreningen är dock medvetna om det och även om antalet medlemmar ökat är det fortfarande för få för att det ska vara bekvämt för de som ror runt detta.

Förra mötet målade Mikael Johansson upp en dyster bild som skulle innebära kraftiga åtstramningar och ett mörkt år överlag för klubben. Det blev inte fullt så illa, men bättre att ta på sig dubbla hängslen och livrem och upptäcka att det inte behövdes än att chansa och sen stå där på nästa möte utan byxor.

Summerat får man säga att herrlaget hade en strålande säsong och pressade mästarna ordentligt i semifinalen efter att man svept Leksand i kvartsfinalen på ett närmast förnedrande sätt. Truppen var den enda kostnaden som man inte kapade och det gav resultat.

Damlagets säsong kapades kort på grund av pandemin. Där har man säkrat upp många viktiga namn inför kommande säsong.

Juniorlagen fick även de sitta vid sidan och vänta på bättre tider, bokstavligen. Det positiva är att flera spelare fick och tog chansen när de lyftes upp till representationslaget för herrarna.

Ekonomiskt gick det runt för Örebro trots minskade intäkter på över 30 miljoner, men bidrag, besparingar och stöd från sponsorer, företag och privata, gjorde att man kunde rädda upp det hela på sista raden ändå.

Till kommande säsong har man varit fortsatt försiktiga i sin budgetering och kör fortsatt men hängslen och livrem, ,men man anade ändå lite mer optimism än under förra året.

Mötet avslutades sedan med lite frågestund med både VD Micke och sportchef NJ.

Där fick vi bekräftat att Aaron Palushaj är ett namn man har med i bilden, men inte någon man jagar i första hand. Sebastian Aho är inte heller aktuell för Örebro.

Allt som allt får man säga att det var inga direkta överraskningar och jag tror inte att någon som var med hade problem att somna senare på kvällen. Lite så som det borde vara kan man tycka, och jag börjar känna att det kommer nog inte komma några fler stora (negativa) överraskningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *