Miikka Salomäki nästa spelare in

Miikka Salomäki nästa spelare in

Örebro Hockey presenterade tidigare under dagen ett namn som nog ingen hade nämnt innan: Miikka Salomäki. Salomäki har en fin meritlista med SHL-mått mätt där han spelat en del i NHL, men också en del i AHL under de senaste säsongerna.

Som spelartyp är han nästan som gjuten för att passa in i Niklas Erikssons snabba kontringsspel medan han också tar stort ansvar defensivt. Borde kunna passa bra ihop med Robert Leino eller kanske bilda en ren mardrömskedja med Larsson och Lajunen.

Att säga att han ersätter Joonas Rask är kanske inte helt fel, men han är kanske mer som en turbomatad Rask i så fall. På gott och ont. Han är inte rädd att trycka sig in framför mål, men han är också lite för fysisk ibland enligt en del rapporter. Om man kan polera bort en del saker i hans spel så kan han bli väldigt värdefull för laget.

Salomäki är inte jättestor (läs lång), men han står stadigt på jorden och sliter arslet av sig i jobbet över hela isen.  Så liknelsen med Rask är inte fel även om jag skulle säga att Salomäki borde kunna leverera fler poäng och bidra med värdefull erfarenhet från andra sidan havet.

Anledningen till att han inte fick fotfäste i NHL stavas i viss mån skador. Han visade på potential att verkligen slå sig in i NHL för några år sedan, men gick sedan sönder och därefter verkade han inte riktigt få alla pusselbitar att fall på plats för att bli fast där.

Salomäki är 28 år gammal och borde vara nära toppen av sin förmåga. Han är ingen dunderskytt som Borna, men han vet var målet står och han är en bra passningsspelare. Det är en riktigt stark värvning av Örebro som ska bli mycket intressant att se vad han kan bidra med i poängväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *