NHL-draft runt hörnet

NHL-draft runt hörnet

Örebros juniorverksamhet tagit stora kliv under det senaste decenniet, eller i alla fall den senare halvan av det, och är numera en av landets främsta på alla nivåer från U16 till J18 och J20. Örebro Hockeys juniorverksamhet är inte bara en uppstickare, de är ett alternativ för några av landets främsta talanger.

I år har organisationen ett flertal namn som har nämnts på olika ranking listor hos diverse sidor och experter. Värt att nämna i sammanhanget är att den kanske största talangen i föreningen just nu, Leo Carlsson, är inte tillgänglig i årets draft. Han är född för sent på året.

Simon Forsmark är den som är rankast högst av Örebros juniorer, på de flesta av listorna, men hans backkompis Elias Pettersson ligger hack i häl på en del av listorna. Simon skulle kunna går så tidigt som sent i andra rundan, men det troliga är nog den tredje. Allt beror på tycke och smak hos de olika klubbarna. Petterson går någonstans i tredje eller fjärde rundan om listorna är något att lita på.

Det tar inte stopp där utan det är hela fem spelare till, alla forwards, som är med rankinglistorna: Tim Almgren, Gustav Karlsson, Marcus Limpar Lantz, Maximilian Kilipinen och Milton Oscarsson. De två förstnämnda ligger runt femte rundan ungefär och de två senare för senare i draften.

Det är givetvis inte garanterat att alla blir valda, men upp till sju namn kan alltså plockas upp från Örebros organisation, vilket skulle göra det till nytt rekord för Örebro Hockey.

Det blir en spännande avslutning på veckan där Henrik Löwdahl och resten av juniorverksamheten verkligen ska känna sig stolta, tillsammans med killarna som blir valda så klart.

Sedan ska det sägas att även många spelare som inte blir valda kommer till NHL ändå och många som blir valda får aldrig chansen. Draften är häftig, men likt TV-pucken är det inte helt avgörande för ens framtid som hockeyspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *