Finska ligans bästa spelare till Örebro

Finska ligans bästa spelare till Örebro

Lite sen på bollen här, men kom precis hem efter en lång resdag. Örebro Hockey har alltså släppt nyheten att de lyckats få Petrus Palmus namnteckning på ett kontrakt. Den 24 år unge finländaren gjorde, utan att överdriva, en kanonsäsong i Jukurit där han också var lagkapten. Han avslutade säsongen med 59 poäng på 59 matcher, varav 26 stycken var mål.

Han blev sedan framröstad till grundseriens bästa spelare samt Liiga All-star Team. Det blev bara sju matcher i slutspelet för Jukurit, men ändå fem poäng för Palmu.

Palmu har varit en stor talang hela karriären från juniortiden i Finland till åren i Nordamerika i OHL, men tyvärr fick han inget fäste i AHL utan vände hem till Finland efter dussinet matcher. Det kan mycket väl vara så att hans storlek gjorde att han aldrig riktigt fick chansen heller.

Förra säsongen var med andra ord lite av året han på riktigt blommade ut även om han varit bra även innan. Sedan är det givetvis inte alltid helt enkelt att veta vad man ska förvänta sig av finska spelare.

Hans blyga längd på 168cm kompenserar han upp med fart på rören, snabba händer och spelsinne utöver det vanliga. Min största förhoppning är att han ska kunna lyfta Örebros genomusla powerplay inte minst. Även om Manninen inte är speciellt trolig längre, skulle de två kunna ha ordentlig lekstuga om det skulle bli av ändå.

Nu hoppas vi att Palmu kan leverera även i SHL, men vi ska kanske försöka hålla förväntningarna rimliga ändå. Han är ung fortsatt och det är ett steg upp till SHL från Liiga.

Kontraktet spänner över två säsonger, till och med 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *