Noll poäng mot Karlskrona

Noll poäng mot Karlskrona

I en sällsynt svag försvarsinsats från Örebro fanns det få ljusglimtar. Örebro tog ledningen efter drygt 30 sekunder, men Karlskrona vände på steken och efter tre spelade perioden var det svårt att egentligen säga så mycket om matchen. Karlskrona var bättre i stort sett hela matchen. Örebro tog onödiga utvisningar och spelade otroligt huvudlöst i egen zon. Karlskrona hittade ytor framför målet med lätthet och med en sämre målvakt hade säkert Karlskrona kunnat göra ett par mål till.

Trots fem insläppta av Eero vet jag inte om man kan lasta honom för speciellt många av dem. Utespelarna gav honom aldrig chansen att spika igen idag.

Matchen slutar 6-3 och det känns inte orättvist. Örebro gör tre mål, men det är ingen tröst idag. Givetvis kul att Jonathan Andersson och Gustav Backström får göra varsitt mål, men som spelet i egen zon såg ut förtar det det mesta av känslorna.

Landslagsuppehållet kommer väldigt lägligt nu. Fyra raka förluster skojar man inte bort hur som helst. Visst såg spelet i returmötet mot Mora bättre ut, men idag var det åter igen riktigt dåligt.

Örebro kommer inte upp i nivå och gör väldigt många misstag. Karlskrona lyckades äta upp Örebros anfall och vände på spelet effektivt. Det är inte jättesnyggt, men det fungerar. Idag riktigt bra till och med.

Det här kan nog bara beskrivas som en besvikelse. Örebro verkar fått lite idén om att de bättre än vad de egentligen är i huvudet. Det hoppas jag Sundblad slår ur dem och får dem att börja agera mer aggressivt och desperat igen.

Tisdag 14/11 är nästa match. Då kommer Skellefteå på besök. Ett lag som börjar få saker och ting att falla på plats. Då gäller det att Örebro är med på banan igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *