Ny förlust på konstigt mål mot Växjö

Ny förlust på konstigt mål mot Växjö

Det hade varit skönt på något sätt att kunna skylla hela förlusten på det där knepiga turmålet som Växjö fick, men ska sanningen fram var de det bättre laget för kvällen och trots avsaknad av flera viktiga backar försvarade de sig mycket bra och Örebro hade bitvis väldigt svårt att skapa några riktiga avslut.

Örebro tog ändå ledningen på ett snyggt flygande anfall efter att ha dödat av två stycken utvisningar, men glädjen blev kortvarig då Växjö kvitterade kort efteråt. Ett bra avslut, men man hade nog önskat att Kilpeläinen knipit den. Deras ledningsmål däremot kan man knappast lasta honom för. Även trean är ett bra avslut.

Kilpeläinen revanscherade sig i alla fall något med många bra räddningar under matchens gång. Växjö hade många bra chanser, men Kilpeläinen var oftast på rätt plats.

Örebro gör en hyfsad insats, men har svårt att komma till de där riktigt farliga lägena. En del kontringar blev det med skott från ganska snäv vinkel och några försök till att passa runt i Växjös zon för ett bättre avslut, men det gick sällan hem. Växjö försvarade sig helt enkelt för bra.

Förstalinan fortsätter att spela bra, men idag ville det sig inte. Jag hoppas de lyckas bevara formen till efter uppehållet. De bara måste göra det.

Alexander Hellström var lite väl taggad för kvällen med två tidiga tacklingar som var lite på gränsen, men han klarade sig utan utvisning då. Tyvärr skulle han istället dra på sig en onödig utvisning när Örebro behövde jaga. En eftersläng som inte gjorde någon glad. Sedan kan man tycka den är lite märklig när mycket annat i matchen släpptes. Det var en aningen ojämn insats från domarna.

Nu är det dags för nästa uppehåll och Örebro får en chans att ladda om. Om Libor Hudacek är med efteråt får vi väl vänta och se. Just nu finns det även ett par andra spelare som inte gör skäl för lönen. Jag hoppas de får fart på dessa så vi slipper våndas över ett eventuellt kvalspel i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *