Örebro besegrar Vita Hästen

Örebro besegrar Vita Hästen

Även om det inte var samma känslor som förr i tiden fanns det ändå kamp och liv i matchen mellan Örebro och Norrköpingslaget Vita Hästen. Vita Hästen öppnade piggt, men Örebro skulle ta tillbaka kommandot snabbt. Joel Mustonen snappade upp en lös puck framför mål och kunde göra 1-0 ganska enkelt tidigt i första perioden. Fin assist till Peter Andersson som slängt in pucken i röran.

Andersson gjorde en överlag bra match. Inte långt efter ledningsmålet fick Örebro chansen att spela powerplay och där skulle Daniel Viksten servera Tom Wandell som klippte till direkt och 2-0 lyste upp på resultattavlan. Både Wandell och Viksten såg pigga ut och skapade farligheter matchen igenom. Även Mustonen ska ha beröm för hans spel som såg inspirerat ut.

Vita Hästen skulle dock resa sig och göra både 2-1 och 2-2 innan Örebro kunde ta tillbaka kommandot genom Kalle Olsson som styrde in ett skott från Petr Zamorsky. Siim Liivik fick ännu en andraassist på det målet. Han är uppe i fyra stycken nu. Liivik gjorde i övrigt en bra insats och idag höll han en bra nivå på sitt spel. Jobbade hårt och var jobbig för motståndarna utan att ta några utvisningar.

Det var en ganska jämn match och Vita Hästen hade stunder av bra tryck i Örebros zon. Sedan hade nog Örebro fler och längre perioder där Vita Hästen hade det jobbigt, men Örebro kändes som det bättre laget överlag. Det finns en del att önska i det defensiva arbetet och passningsspelet är inte på topp, även om det ser bättre ut än i tidigare matcher.

Med avsaknad av både Johan Motin och Dominique Heinrich fick både Ludvig Carlsson och Alfons Malmström en del speltid. De gjorde inte några större misstag, men det såg ut som att det var lite nervöst ibland.

Örebro fortsätter att göra mål i powerplay, vilket känns bra. Boxplay ser inte riktigt lika stabilt ut som det gjort tidigare dock. Det känns lite som att Anders Erikssons lucka fortfarande inte är fylld.

På torsdag åker Örebro till Gästrikland för att möta Brynäs. Det kommer att bli en riktigt stark värdemätare inför SHL-premiären. Brynäs har sett starka ut och där gäller det verkligen att inte dra på sig onödiga utvisningar. Då kommer man bli straffad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *