Örebro föll i förlängningen

Örebro föll i förlängningen

Många beskrev det som årets viktigaste match, jag vet inte om jag håller med eftersom lagen ska mötas en gång till, men visst är det fortfarande en sexpoängsmatch mellan två lag runt kvalstrecket. En viktig match utan tvekan.

Likt så många andra matcher hade Örebro spelövertaget och skapade absolut mest i matchen, men lyckades inte få in pucken. Tom Wandell blev rånad på ett friläge och Jordan Boucher lyckades inte överlista Janne Juvonen när han kom till ett bra läge.

Juvonen stod för en riktigt bra match, tyvärr, men som vanligt fanns det lägen där Örebrospelare var nära mål, men inte fick träff på pucken eller helt enkelt sköt utanför när målet var mer eller mindre öppet. Någon gång tycker man ju att det ska släppa för dem.

Den första perioden var den jämnaste och den slutade 0-0. Den andra perioden kom Örebro igång ordentligt och släppte inte till mycket alls, men första anfallet som Mora lyckades skapa lite tryck så gjorde de också mål på en styrning av John Persson.

Örebro kvitterade sedan när Christopher Mastomäki vann puck nere i hörnet, Glenn Gustafsson tog den lösa pucken och gav Anton Hedman bra läge i slottet, och Hedman gjorde ingen besviken. Fjärdekedjan med Gustafsson, Mastomäki och Boucher har annars varit lagets bästa de senaste matcherna. Den mest konsekventa i största allmänhet.

Jag tycker att Stéen fick lite upprättelse idag med ett bra spel matchen igenom. Målet i förlängningen, även det av John Persson, är inte helt enkelt, men fortfarande kanske inte något han är nöjd med heller.

Även om det är tufft att tappa en poäng till Mora är nog skadan på Palushaj än mycket värre. Vi vet inte hur allvarlig den är, men den är allvarlig och att han kommer att missa matcher ser jag som givet. Han och klubben vet, men har valt att inte kommentera det hela än.

Det är tufft utan tvekan, men nu blir det för övriga att kliva fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *