Örebro hämtade upp och tog extrapoängen

Örebro hämtade upp och tog extrapoängen

Rögle kom ut med tydliga ambitioner om att pucken ska in framför mål. De bröt in själva eller slängde in pucken på chans om vartannat, men Örebro vann andrapuckarna och hade lite tur med studsarna. När de väl kom upp i anfall kunde William Wikman servera Emil Larsson i slottet som var klinisk i sitt avslut.

Fram till att Rögle lyckades reducera i Örebros powerplay hade man som tittare en helt OK känsla, men efter det powerplay-spelet gick luften ur laget. Rögle gör dessutom 1-2 innan periodvilan och det kändes inget vidare just då.

Rögle red vidare på den vågen och är mycket bättre än Örebro i den andra perioden. Perioden slutar ändå 1-1 efter att Samuel Johannesson gör sitt första mål i matchen efter drygt halva perioden spelad. Det ska man nog vara glada för. Rögle utnyttjar inte sitt övertag på något vidare sätt.

När Rögle sedan gör 4-2 tidigt i tredje och bara fortsätter mala på var det svårt att se något vidare ljus i mörkret, men då kom det. Årets mål. Samuel Johannesson bjuder Dennis Everberg på mosbricka med extra allt från Dejles i Örebro, och då spelades matchen i Ängelholm, innan han hur enkelt som helst tar köksvägen och förnedrar Rifalk och hela Rögleförsvaret.

Kort efter det skjuter Mathias Bromé 4-4 till Örebro. En skön revansch efter de missade lägen han haft tidigare i matchen.

Matchen går till förlängning och där har Örebro pucken nästan hela förlängningen, men lyckas inte få in pucken. I straffläggningen är det Robert Leino som åter igen avgör. Denna gång med en riktigt läcker straff. Han är smygbra på straffar helt enkelt.

Jhonas Enroth står för några riktigt svettiga räddningar i slutet av ordinarie tid vid spel 4v4 och räddar sedan samtliga straffar. Han var rejält skymd vid flera mål och borde fått bättre hjälp med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *