Örebro Hockey bygger om

Örebro Hockey bygger om

Efter det katastrofala bokslutet och konkurshotet för ett par säsonger sedan valde nya VD:n Mikael Johansson att slimma organisationen. Ett antal personer fick lämna av olika anledningar och man lyckades spara in många välbehövliga kronor. Det var bara en i raden av åtgärder som genomfördes, men som ni säkert förstått så lyckades man undvika konkurs och rädda föreningen.

Nu har det gått några säsonger och man har levt snålt som bara den för att bygga upp en egen kassa och skapa sig en ekonomisk säkerhet som krävs för elitlicens och behövs för att man ska må bra som företag. Om inget annat har det märkts på spelarbudgeten som är och varit en av SHL:s minsta.

Nu har man gått ut med att man kommer att göra om den sportsliga organisationen och introducera fler roller för att avlasta framförallt två personer som haft väldigt mycket på sina fat: Niklas Johansson och Jörgen Hägg.

Jörgen Hägg kommer att direkt avlastas genom att Magnus Löwdahl kommer in som junior/utvecklingsansvarig från och med 1:a maj i år. Magnus har varit aktiv som ledare tidigare i Örebro Hockey, men också i andra föreningar runtom länet. Han har även en kortare karriär som spelare.

Niklas Johansson kommer att få en ny, ännu ej rekryterad, chef som tar över en del uppgifter och gör att han får en mer renodlad roll som sportchef med ansvar för A-laget. Den nya chefen, en General Manager, kommer att ha det yttersta sportsliga ansvaret för både A-lag och juniorer, och vara den som ser till att vi faktiskt lever upp till Örebro-modellen.

– För att ta ytterligare steg mot den sportsliga delen av vår vision att ”Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa ishockeyklubb vad det gäller sportslig kvalitet” så ser vi ett behov av att rekrytera en General Manager. Den huvudsakliga uppgiften för vår nya ”GM” blir att ha det övergripande strategiska ansvaret för Örebro Hockeys sportsliga utveckling, vilket inkluderar både A-laget och Juniorverksamheten samt samordningen mellan dessa. Rekryteringsarbetet är i uppstartsfasen och planeras vara genomfört under första halvåret 2019, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

Vem det blir återstår att se, men namn lär stiga på och av rykteskarusellen under våren. Det vore ju lite skoj om de faktiskt lyckas hålla på det och kan presentera personen på årsmötet i juni. Jag kan bara anta att man siktar på någon med gediget hockeykunnande, men jag gissar att en lokal förankring är lite önskvärd om än inte avgörande.

Det finns en till vinkel på detta som är värd att ta upp. I och med att klubben nu väljer att gå ut med att man gör om och bygger ut organisationen så måste man ju tolka detta som att det mesta gått som beräknat rent ekonomiskt och att det är ordning på torpet. Det var lite vaga svar som gavs till NA i en intervju för ett tag sedan som var lite oroande, men utifrån detta beslut måste det ändå finnas bra utrymme i kassan. För även om Löwdahl är en extra lön han med så kommer en ny GM att kosta mycket pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *