Örebro Hockey håller ord, satsar på damerna

Örebro Hockey håller ord, satsar på damerna

Örebro Hockey har varit öppna med att de vill satsa på damhockeyn i Örebro, men det har hela tiden varit med ett ”men…”. Förutsättningarna för en seriös satsning ska finnas där. Istider och utrymme för spelarna att faktiskt träna på humana tider och verkligen utvecklas. Det är inte orimligt i sig, men samtidigt kan man kanske tycka att det är saker som klubben också ska ordna med och inte lägga enbart i knät på kommunen eller någon annan.

Det blev än mer aktuellt när Stefan Bengtzén anställdes och en av de punkter han blev mer uttalat ansvarig för var just damsatsningen. I en intervju med NA fram kommer det nu fram att det är klart att Örebro Hockey tar över Örebro Hockey Ungdoms damlag. Ett lag som just nu huserar i Damtvåan Västra. Det är den lägsta regionala divisionen vi har i Sverige. De kom tvåa i serien efter Falun denna säsong och de har varit uppe i damettan tidigare.

De har haft svårt att behålla talanger av uppenbara skäl. Det finns inget Hockeygymnasium för tjejer och när Leksand, Brynäs och andra klubbar med ordentliga damsatsningar hör av sig och vill locka över talanger då är det inte mycket att göra för en förening med väldigt begränsade resurser.

Att Örebro Hockey nu gör slag i saken efter att ha pratat både öppet och med Örebro Hockey Ungdom om detta ska de ha all heder för. Jag trodde helt ärligt att det skulle dröja ett par säsonger till innan de faktiskt gjorde något än mer bara att prata om det. Inte minst eftersom kommunen är helt blind för bristen på isytor.

Jag är positivt överraskad och nu hoppas jag att det faktiskt leder till förbättringar för damlaget, inte bara i förlängningen utan också mer eller mindre direkt eftersom jag tycker att de inte alls fått det utrymme som jag tycker de borde få. För damlaget verkar det just nu inte bli någon större skillnad då de kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet i huvudsak på trängen, men klubben siktar på att flytta över fler och fler aktiviteter till Behrn Arena.

Ska man göra detta riktigt ordentligt också tycker jag man ska kolla att försöka sätta en ansvarig för damlaget längre fram och det mest uppenbara namnet att försöka locka ”hem” är väl Jenni Asserholt. Hon är från Guldsmedshyttan och varit ett stort namn inom svensk damhockey under lång tid. Hon lade skridskorna på hyllan nyligen och jobbar nu med spelarutveckling inom HV71.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *