Borna Rendulic ryktas in?

Borna Rendulic ryktas in?

Tidigare veckan verkade en ”BR” vara på väg till Örebro (nu raderat från Twitter) och det verkar som att det ryktet var något på spåren då NA nu skriver att Borna Rendulic ska vara nära klubben.

Det är kanske inte något namn för gemene man och att vara från Kroatien är kanske inte heller något som man normalt sett hade lyft på ögonbrynen för, men Rendulic har spelat i NHL och det är väl närmare sanningen att säga att han är fostrad i Finland.

Han spenderade sin juniortid i Ässät och spelade sedan till sig en plats i Liiga-laget HPK innan han drog över till andra sidan Atlanten för att till slut slå sig in i Colorado Avalanche.

Rendulic är en storväxt forward med ett bra skott. Högerfattad är han också. Han känns med andra ord som en spelare som Örebro saknar idag. Det har sagts både från Hockeypuls podcast och i sociala medier att en spelare ska vara i stort sett klar för Örebro Hockey. Det känns inte alls långsökt att det är denna spelare de åsyftat.

Senaste säsongen blev det hela 27 mål på 50 matcher och 49 poäng totalt i tyska Adler Mannheim. Tyska ligan är kanske inte den bästa, men det har kommit en och annan spelare den vägen som också visat sig hålla måttet i SHL. Ett spännande namn som också borde kunna prestera i powerplay.
En spelform som Örebro Hockey verkligen behöver förbättra till nästa säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *