Örebro Hockey har ett mycket allvarligt demokratiproblem

Örebro Hockey har ett mycket allvarligt demokratiproblem

Under gårdagens möte kom det 37 röstberättigade medlemmar om min information stämmer. Trettiosju. Sug på det. En klubb som drar cirka 5300 personer per match. Trettiosju av dessa tycker det är värt att betala 200 kronor och sedan gå på årsmötet. Det finns säkerligen fler som är medlemmar än de som kom, men så många fler kan det inte vara. Nu är också många tvångsanslutna också eftersom de är anställda av klubb och förening, vilket innebär att ett antal av dessa 37 tillhör klubben.

Vet ni hur stor andel det är av alla besökare? 0,7%. Inte ens en procent av alla de som går på matcherna är betalande medlemmar i föreningen!

När det är så extremt få personer som kommer på mötet och färre som dessutom röstar är det inga större problem för folk att gå ihop och driva igenom förslag på egen agenda. Igår hade du behövt 19 röster för majoritet, om alla röstade. Hur svårt är det att övertala 19 personer att rösta åt samma håll?

Men igår behövdes det inte många röster alls för att få igenom ansvarsfrihet och gå emot revisorernas förslag. Jag skojar inte om jag säger att det kanske var fem-sex röster som kom upp och blev avgörande eftersom kanske bara var 2-3 som röstade för revisorernas förslag när det kom till ansvarsfrihet för Ulf Gejhammar och styrelsen.

Jag ska säga att jag hade lite skymd sikt och om det var några fler som röstade så såg jag dem helt enkelt inte. Det var smockfullt med folk där inne, men väldigt få av alla människor kunde faktiskt rösta. Massor med folk som brydde sig om klubben, men inte kunde göra något annat än att se på medans beslut fattades. Många gick hem arga och frustrerade.

Hur kul tycker ni det känns i efterhand? Ett tiotal personer avgjorde om ansvarsfrihet skulle styrkas eller inte. Över femtusen personer kommer på matcherna, men ett tiotal personer avgör klubbens framtid genom sina röster. Det är så jävla enkelt att komma till rätta med detta också. Klicka på länken nedan och registrera dig som medlem. När du kommer till att välja ett lag, välj ett av juniorlagen och klicka vidare.

Det kostar 200 kronor. Det är typ 3-4 stor stark på puben du offrar som mest. Det kan det vara värt för att få vara med och bestämma i klubben man håller närmast hjärtat. Då får du också en röst på nästa möte, som du givetvis också ska på gå, och kanske kan vi då undvika att gårdagens debakel upprepas igen.

Ansök om medlemskap i Örebro Hockey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *