Örebro Hockey vann striden mot Concent, 1,2 miljoner sponsorpengar in

Örebro Hockey vann striden mot Concent, 1,2 miljoner sponsorpengar in

En tvist som puttrat lite under ytan under en längre tid nu är en skuld som Mikael Fahlanders bolag Concent haft till Örebro Hockey, eller det var hans bolag då i alla fall. Han ingick under den perioden sponsoravtal med Vita Hästen, Asplöven och Örebro hockey. De två första avtalen verkar Concent ha fullföljt, men det med Örebro Hockey, som troligen också är det mest kostsamma för företaget, valde man att protestera mot en bit in på avtalet.

Man betalade ut pengarna för första året på avtalet, men när det blev dags att betala för andra året (säsongen 2016/17) vägrade man. Företaget menade att Fahlander inte var i en position att sluta avtal av denna typ och att det inte gällde helt enkelt. Örebro Hockey å sin sida hävdade motsatsen och har levererat sin del av avtalet, vilket Concent också hävdade att de inte gjort.

Stockholms tingsrätt har nu fattat beslutet att Concent är skyldiga att betala Örebro Hockey de pengar de är skyldiga. Det rör sig om 1,2 miljoner som ska in på kontot. Dessa pengar har man skrivit av redan dessutom. Concent får också betala rättegångskostnaderna som landade på 300 000 kr.

Concent har inte förnyat sitt sponsoråtagande sedan det förra avtalet löpte ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: