Örebro intresserade av Engelage?

Örebro intresserade av Engelage?

Nu finns det säkerligen mer än en klubb som är intresserad av Hockeyallsvenskans kanske bästa målvakt, Andrew Engelage, men Örebro är en av klubbarna som visat intresse för kanadensaren med den lite udda klubbhistoriken. Innan BIK Karlskoga spelade han i italienska Ritten Sport och innan dess norska Storhammar. I båda dessa klubbar hade han presterat på en riktigt höga nivå, men det är ju samtidigt inte de bästa ligorna.

Innan dess var han ett målvaktslöfte som inte fick det att stämma i Nordamerika utan studsade runt bland klubbar i de lägre ligorna OHL, ECHL och CHL, med en kort visit i AHL utan att imponera. Han har utan tvekan gjort succé i Karlskoga där han är en starkt bidragande orsak till att de tagit sig till kvalspel mot Rögle trots att de var tippade att göra en ganska svag säsong.

Det skulle leda till att Örebro går in i nästa säsong med två toppmålvakter med Hockeyallsvenska mått mätt, men det är inte vad de flesta supportrar efterfrågar. Vissa målvakter klarar av klivet upp till SHL bra. Andra gör det inte. Det är väldigt svårt att säga om Engelage skulle kunna vara en fullgod ersättare till Hudacek. Sedan vet vi inte om det blir honom heller, men det är svårt att bortse från pratet om honom.

Samtidigt har det pratats om Viktor Fasth och viss mån Jonas Gustavsson, men den senare verkar ha löneanspråk som inte går att möta för Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *