Örebro intresserade av Kodie Curran

Örebro intresserade av Kodie Curran

NA rapporterar att Örebro Hockey visat intresse för Kodie Curran, och det är ett av flera namn som klubben visat intresse för. Hans agent, den mer eller mindre skandalomsusade Aljosa Pilko, har också bekräftat det till NA, men avvisar också att han skulle vara aktuell och vad jag förstått är inte Curran aktuell för Örebro utan han siktar ”högre”.

Han nobbade tidigare även Färjestad av samma anledning. Han vill tjäna de stora pengar nu. Han har inte så många år kvar på karriären och det är dags att casha in. Jag menar absolut inte att han gör fel eller ens att han är girig, utan snarare gör han helt rätt som jagar bästa kontraktet. Varken Örebro eller ens Färjestad kan matcha de riktiga topplönerna i KHL eller Schweiz.

Även om Stefan Bengtzén sagt till flera medier att man siktar på en riktig toppback som kan spela mycket varje kväll, ger det här kanske lite mer av en vinkning om vad man faktiskt siktar på, och det är verkligen en toppback. Klubben är också beredd att betala en topplön, men när man tävlar med KHL och NLA så är det svårt att hävda sig som SHL-klubb.

En toppback bör presenteras av klubben inom en mycket snar framtid. Man vill helst ha med honom på försäsongen helst så att han får en ärlig chans att spela ihop sig med resten av laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *