Örebro J20 vidare till semifinal

Örebro J20 vidare till semifinal

Örebro inledde slutspelet på nästan svårast möjliga sätt när man fick ta sig an Linköping. Det visade sig dock vara en fullt möjlig uppgift när man får hela laget att dra åt samma håll och samtidigt lyckas hålla ihop försvaret på ett föredömligt sätt.

När det sedan blev dags för andra rundan blev Örebro föga förvånande valt av Brynäs. Varför? Örebro var laget som hade kortast restid. Det är så det fungerar i juniorvärlden. Kortast restid innebär i regel minst omkostnader.

Brynäs A-lag har dock dragits med en hel del skador och fått kalla upp ett antal spelare från J20, vilket gjorde deras uppgift aningen övermäktig när ett heltaggat Örebro stod på andra sidan rödlinjen.

Den första matchen tog Örebro kommandot ganska omgående, men det var ändå Brynäs som tog ledningen och höll emot bra. I den andra perioden lossnade det dock för Örebro även om Brynäs faktiskt kom upp mer då. Matchen slutade till slut 6-2 till Örebro efter bl.a ett hat-trick av Anton Johansson.

Den andra matchen hann knappt börja innan sagda Johansson hittade nätmaskorna. Brynäs kvitterade ganska omgående i fem mot tre, men Örebro kom tillbaka och siffrorna skulle rent av rinna iväg något innan matchen var över. Örebro vann med hela 8-3 och är klara för semifinal.

Nu hoppas jag att man står med båda fötterna på jorden för det var ett decimerat Brynäs man mötte. Givetvis ska man vara stolta och glada över segern, men nästa match kommer troligen motståndet vara av en annan kaliber: Karlskrona eller Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *