Örebro körde över blekt Brynäs

Örebro körde över blekt Brynäs

Om jag höll på Brynäs, vilket jag som tur är inte gör, hade jag varit rätt arg på det som utspelades under kvällen. Inte hemmalaget då utan besökarna som uppträdde allt annat på ett sätt man skulle kunna förvänta sig av ett gäng professionella hockeyspelare. Örebro må ha haft ett visst spelövertag genom två perioder, men faktum var ändå att de tre mål som kommit var två målvaktstabbar och ett självmål.

I tredje perioden däremot tog det bara tre minuter innan det gick att läsa 5-1 på mediakuben. Det var inte mycket som stämde för gästerna samtidigt som det rödvita hemmalaget fick islossning. Anfallsspelet hade sett ganska bra ut ändå under de två första, men det lossnade inte riktigt för Örebro. Det gjorde det i tredje.

Sedan ska man också säga att Örebro gjorde det bra. Shane Harper bröt sig igenom två backar och skickade upp pucken i krysset. Marcus Weinstock skickade upp sin back på läktaren lite halvt och satte sitt andra för kvällen. Några sekunder senare fick Örebro nytt tryck mot Brynäs och Jonathan Andersson kunde snyggt lägga ner pucken till Mathias Bromé som lirkade in 5-1.

Få personer blir så genuint glada när de gör mål som Mathias Bromé. Satan var bra han är och satan vilken pest han är. En spelare man verkligen älskar att ha i sitt lag. Glenn Gustafsson har kanske inte samma rappa käft, men rappa ben har han numera och att han gör mål igen är bara hur kul som helst. Detta verkar bli hans riktiga genombrottssäsong.

Att Kristian Näkyvä sedan får sätta 6-1 med ungefär minuten kvar var nog skönt för honom. Speciellt när det också är i powerplay. Jag hoppas att han och resten av laget kan få en bra boost i självförtroende av detta.

Det var fortsatt mycket utvisningar för Örebro, men boxplayspelet fungerade bra denna match. Samtidigt var Dominik Furch sitt vanliga, lugna, superstabila jag. Powerplayspelet såg också rätt OK ut ändå. Kanske inte lysande, men typ OK.

Just utvisningarna måste de tag i dock. Det är så onödigt att bjuda in motståndarna genom att ta så många utvisningar. Att Jordan Boucher inte blev utvisad är något som däremot hänger kvar i luften efter matchen. Hur många matcher kan han tänkas bli avstängd? Inte för att han sett speciellt het ut hittills på säsongen, men det där vara bara onödigt och övertaggat från hans sida.

Nu väntar Skellefteå, hemma igen, på lördag. Sen matchstart vilket innebär att pucken släpps 18.00. Ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *