Örebro landar Philip Holm till sist

Örebro landar Philip Holm till sist

Örebro har försökt landa en ersättare till Nick Ebert under en längre tid nu, men man har nödvändigtvis inte letat efter samma typ av back, d.v.s. en big-bomber a la offensiv krutdurk utan kanske någon med ett lite mer balanserat spel.

Ebert må ha producerat poäng som en maskin, men det var inte utan baksidor. Vi ska inte älta rykten och annat här. Ebert har lämnat och det får vara bra så.

Philip Holm har varit ett av huvudspåren för klubben, inget snack om det. Att man nu fått hans signatur på kontraktet är ändå lite av en ”håll käften”-värvning. Holm var eftertraktad och det var ingen brist på klubbar som ville ha honom.

Holm har inte riktigt samma offensiva produktion som Ebert, men nog kommer han att bidra med poäng. Hans fina skridskoåkning och pass kommer utan tvekan att göra avtryck på publiken.

– Philip är spelare som vi varit intresserade av under en längre tid och nu är vi väldigt glada över att kunna välkomna Philip till oss. I Philip får vi in en skridskoskicklig back som kommer hjälpa oss över hela banan. Philip kan spela alla spelformer och har även en offensiv uppsida som vi hoppas kunna utveckla ytterligare i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Kontraktet är på tre år.

– Det känns otroligt bra att allt är klart och jag är väldigt taggad på att ansluta till laget på måndag. Jag är glad att allt har löst sig med mitt kontrakt Jokerit och för mig var det viktigt att få vara på plats från start när säsongen nu drar i gång. Jag känner Stefan Nyman sedan tidigare och har bara positiva saker att säga om honom. Jhonas Enroth och Mathias Bromé har jag träffat på landslagssamlingar så det blir kul att träffa dem och alla andra på måndag, säger Philip Holm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *