TIPPA ÖREBROS POÄNGLIGA FÖRSÄSONGEN 22/23

TIPPA ÖREBROS POÄNGLIGA FÖRSÄSONGEN 22/23

Då var det dags igen. Försäsongen börjar snart och poängligatipset är tillbaka. De tidigare vinnarna finns som vanligt uppradade längre ner och frågan är om någon äntligen lyckas ta en andra seger. Hittills har det varit unika vinnare. Till skillnad från ordinarie säsongstipset finns det inget pris annat än äran förstås.

Historiken bakom tipset är att jag tillsammans med PB_90 tog fram en modell som sedan han bearbetade manuellt. Era inskickade tips jämförs med de faktiska poängen som spelarna producerar och beroende på hur nära man är verkligheten får man upp till 10 poäng per spelare. Tabellen nedan visar hur viktigt det är att inte bara vara nära utan man blir belönad för att gissa helt rätt. Man ska gissa både hur många mål och hur många poäng som varje spelare kan tänkas göra under säsongen, och sedan hålla tummarna att de inte skadar sig. Mål används som utslagning vid lika många poäng.

Tipsets differens från verkligheten Antal tipspoäng
0 10
1 7
2 5
3 3
4 1

Schemat för försäsongen finns här. Det ska spelas totalt 8 matcher innan SHL är tänkt att dra igång i mitten av september. Alla spelare kommer inte att spela alla matcher. Det kan vara bra att ta hänsyn till i tipset.

Om ni har några andra frågor kring tipset är det bäst att fråga i forumet. Tips kan skickas in fram till och med innan första matchen börjar.

Tidigare vinnare:

Försäsong Säsong
2019/20 Catskinner Andreas G
2020/21 TJ Bulten
2021/22 Stätus PB_90

Lite GDPR och sånt: Det finns inga krav på att registrera sig på sidan för att delta i tipset. Din e-postadress kommer att raderas efter säsongen och bara att användas för att kontakta dig om du vinner. Ingen data kommer att exporteras eller bearbetas i andra system. Din e-postadress kommer inte att säljas eller delas ut till någon tredje part för spam eller annat skräp.

Tippa poängligan försäsongen 2022/23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *