Örebro rycker i Mathis Olimb

Örebro rycker i Mathis Olimb

Mathis Olimb bildade tillsammans med sin bror Ken Andre en stark kedja i Linköping under den gångna säsongen. När det var färdigspelat verkade det klart att Olimb-bröderna skulle dra vidare och framförallt verkade det vara intresse från Tyskland för bröderna. Nu finns det inget som direkt säger att de ska till samma klubb, men SHL-intresse ska också finnas.

Tidigare kom det fram att Timrå var intresserade av Mathis, men de ska ha fått nobben. Nu rapporterar HockeyNews att Örebro aviserat intresse för Olimb. Spontant känns det som en spelare som skulle passa in bra i Örebromodellen och tillsammans med Sundblad, men han verkar väldigt sugen på att testa på spel utomlands.

Det Örebro erbjuder skulle ändå vara en roll som andracenter (antar jag) med gott om speltid och en ambition om att gå framåt. Nu är det kanske inte personlig utveckling han är ute efter främst vid 32 års ålder och ska han någon gång testa spel utomlands är det kanske nu det blir att göra det (inser att han är från Norge och spelat ”utomlands” större delen av karriären).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *