Örebro säkrar upp fysteamet i tre år till

Örebro säkrar upp fysteamet i tre år till

Örebro hockey har varit relativt förskonade från skador under framförallt de senare åren. Att Nick Ebert tacklade sönder sin egen axel var olyckligt, men kanske också var ett litet tecken på att han kanske inte helt skött sin egna träning borta i Nordamerika. Det säger jag utan att exakt veta vilken skada det är så det kan lika gärna röra sig om en ren olycka.

Oavsett har Örebro varit ett av de lag som haft minst antal skador i SHL och det kan man givetvis inte blunda för. Det känns därför både viktigt och jättekul att Mattias Mattsson och Andreas Berglund har förlängt sina kontrakt hela vägen till 2024.

Alla lag pratar om att de ska vara starkare, snabbare och bättre tränade än någonsin. Örebro har visat att man faktiskt också är det genom ett systematiskt arbete som bygger på ett modernt tänk och bra dialog med GIH och universitetet i staden. De har utvecklat både träningen och spelarnas fysik, vilket varit bidragande till de tilltagande framgångar som laget haft under de senaste åren.

Det kanske känns som en meh-nyhet för vissa. Det är ingen stjärna som ska lasta in puckar i nätet eller målvakt som står på huvudet varannan kväll, men det här är en mycket viktig kugge för att fortsätta kunna prestera och vara konkurrenskraftiga i SHL. Det är svårt att vinna matcher om spelarna inte orkar eller är skadade hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *