Örebro snuvar Färjestad på poängbacken Aaron Irving

Örebro snuvar Färjestad på poängbacken Aaron Irving

Igår började det pratas om att Färjestad hittat sin nya poängback i form av Aaron Irving. En högerskjutande back som producerat nästan 1 poäng per match i den norska ligan. Han har tidigare säsonger varit väldigt produktiv i de amerikanska juniorligorna. Hur väl han kommer att lyckas ta sitt spel och sin poängproduktion till SHL vet jag inte, men i och med att andra SHL-klubbar också var intresserade av honom känns det ändå som en välscoutad spelare.

Samtidigt känns det alltid bra att kunna snuva Färjestad på en spelare. Om han klarar av att matcha Nick Eberts produktion är en annan historia, men om han bara är i närheten av den kommer jag att vara mer än nöjd med denna värvning. Han skjuter höger och han skjuter bra. Kanske inte lika hårt, men det sitter där det ska.

Ett spännande namn utan tvekan. Baksidan är så klart att han kommer att lämna för en bättre liga efter sitt genombrott i Örebro.

– Jag är jätteglad att Aaron väljer att komma till oss. Aaron är en lovande back i helt rätt ålder. Jag har följt Aaron på nära håll och det ska bli väldigt spännande att se honom i SHL och i vår miljö. Aaron har sina styrkor i det offensiva spelet och han besitter ett fint skott. Jag är övertygad över att Aaron kommer bli en positiv överraskning för många och att vi kan hjälpa honom ta nästa steg i karriären, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *